SZTE BTK 2013. június

2013. június 25.

a Bölcsészettudományi Karhoz tartozó épületek nyitva tartásáról 2013. július 1-jétől

Cimkék: portanyitva tartás
2013. június 25.

Az új vallási mozgalmakhoz kötődő fiatalokkal készített interjúkra alapozva írt könyvet Szenes Márta. A pszichológus, az SZTE Életvezetési Tanácsadó szakmai vezetője a személyiség és a vallás kapcsolatáról is elemzést ad új könyvében, mellyel a kérdésre válaszol: Odú vagy kelepce?

2013. június 20.

Június 27-ével megkezdődnek a diplomaosztók a Szegedi Tudományegyetemen. A tizenkét kar összesen több mint húsz eseményen adja át okleveleit a végzősöknek.

2013. június 17.
2013. június 13.

Maria Assunta Accili szeretne minél több szakembert megismerni, aki az olasz-magyar kapcsolatok kialakításán, elmélyítésén fáradozik. Az olasz nagykövet Szegedre is ellátogatott, járt a Rektori Hivatalban és a Bölcsészettudományi Kar Olasz Tanszékén is.

2013. június 11.

Kutatási és oktatási keretmegállapodás született a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Központja között.

2013. június 10.

A következő esztendők során bővülhet a hallgatói csereprogram rendszere Magyarország és Kína, Sanghaj és Szeged között.

2013. június 06.

Nurbakh Rustemov, a Kazah Köztársaság nagykövete látogatást tett a Szegedi Tudományegyetemen.

2013. június 03.

Transzregionális konferenciába kapcsolódott az SZTE Angol Tanszéke által ötödik alkalommal megrendezett ikonológiai tudományos tanácskozás, melyre május 29. és 31. között került sor.

2013. június 01.

A Stúdióbeszélgetések című magazin új összeállítása az egyetemi sajtó jubileumi ünnepségeinek keresztmetszetét adja. A műsort SZTE Médiacentrum megbízásából az SZTEtv BTK TV stúdiója készítette,

2013. május 31.

Meghosszabbította a határidőt a Balassi Intézet: a Campus Hungary program újabb ösztöndíjas felhívására 2013. június 5-ig lehet pályázni. Első helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a Campus Hungary ösztöndíjra eddig benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is.

2013. május 30.

A 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozat kiemelt helyszíne volt Szeged. Az olvasást népszerűsítő rendezvényekről, a Szegedi Egyetemi Kiadó programjairól az SZTE Médiacentruma tudósított.

2013. május 23.

Neves külföldi professzorok is érkeznek a Szegedi Tudományegyetemen május 29–31. között rendezendő ikonológiai konferenciára – a programban Janice Misurell-Mitchell amerikai zeneszerző, énekes és fuvolaművész fellépése is szerepel.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.