SZTE BTK Hallgatói Önkormányzat

A hallgatói önkormányzatiság múltja egészen az 1956-os forradalomig nyúlik vissza, és szorosan kötődik karunkhoz. 1956. október 16-án az Auditorium Maximumból indult el a forradalom első hulláma az egyetemi hallgatók kezdeményezésével. A Hallgatói Önkormányzatok ezért minden évben, országosan megemlékeznek az eseményekről ezen a napon.


A Hallgatói Önkormányzat három szinten szerveződik. A legfelső szint az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, amely összefogja a következő szinten található Kari Részönkormányzatokat. A harmadik szinten a Szakos Érdekvédelmi Képviselet helyezkedik el, akik nagyban hozzájárulnak a kari HÖK munkájához.


A Kari Részönkormányzat tagjait a kar hallgatói választják meg minden évben, hogy képviseljék a hallgatókat, és szükség esetén segítsék őket.


A Hallgatói Önkormányzat három alappillér alapján végzi a munkáját, amelyek az érdekképviselet, a rendezvényszervezés és az ösztöndíjak. Kari HÖK-ként a feladatunk, hogy biztosítsuk a kommunikációt a kar oktatói, vezetősége és a hallgatók között.


Hozzánk fordulhattok, ha nehézségekbe ütköztök vagy tanácsra szorultok a tanulmányaitokat illetően, és nem tudjátok, hogy kit kereshettek. Emellett folyamatos tájékoztatást nyújtunk a tanulmányi és szociális alapú ösztöndíjakról és a kollégiumokról is.


Továbbá egész évben készülünk a kar hallgatóinak kisebb és nagyobb rendezvényekkel egyaránt. A nagyobbak közé tartozik a Bölcsész Gólyabál, a Bölcsészbál, a Szevasz Tavasz nevet viselő egész napos sportrendezvényünk, és természetesen a BBMK-val közösen szervezett Gólyatábor, ahol a legfrissebb hallgatókat köszöntjük.


Az SZTE BTK HÖK képviselői:

Maróti Ivett — elnök

Deim Endre — gazdasági alelnök

Balázs Dániel — irodavezető

Tukacs Vivien — SZÉK-koordinátor

Rózsa Hédi — kulturális referens

Mándity Krisztián — tanácskozási jogú tag

Jernei Richárd — tanácskozási jogú tag

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!