fooldal_borito

Kedves felvételiző! Jó, hogy itt vagy!

Ez három dolgot jelenthet:

  • hogy biztos vagy a döntésedben és csak kíváncsi vagy a helyre, ahova hamarosan érkezel,
  • vagy pedig azt, hogy még nem tudod, hova jelentkezz, így minden információ jól jön.

Ha az utóbbi áll fenn, kifejezetten jó helyen vagy - az alábbiakban összegyűjtöttünk neked minden olyan információt, ami segíthet abban, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg!


Ne aggódj, nem egy elcsépelt szöveg következik: szemléletes példákkal, linkekkel, különböző oldalakkal próbálunk segíteni abban, hogy tényleg megismerd a várost és az egyetemet, mielőtt itt rendezkednél be életed következő, remélhetőleg meghatározó időszakára.


Látogass el nyílt napjainkra

Gyere el nyílt napjaink valamelyikére, és tapasztald meg a leírtakat a valóságban is:

Helyszín: 6722 Szeged, Egyetem utca 2.


Időpontok: 2023. december 18. (hétfő) 10:00 és 2024. január 27. (szombat) 11:00


Decemberi nyílt napunkról itt olvashatsz bővebben! Csatlakozz az eseményekhez is: decemberi nyílt nap | januári nyílt nap


Hasznos dokumentumok a felvételihez

Az oldal alján azokat a dokumentumokat is megtalálod, amelyek lehet, hogy szükségesek a felvételidhez. Előzetes kredit-elismerési kérelem és a gyakorlati vizsgák részletei. Ugorj oda!

A következőkben ezekről lesz szó


1

Milyen is ez a vidéki egyetemi város, ahol minden értetek, az egyetemistákért van - lakhatási lehetőségek Szegeden, közlekedés, a város berendezkedése


2

Mivel töltheted itt nálunk a szabadidődet - városi, egyetemi és kari programok “minden sarkon”


3

Oké, de mindezeket miből finanszírozhatod - rengeteg különféle ösztöndíj és juttatás, gyakornoki és diákmunka-lehetőségek


4

És végül, ha még mindig arra gondolnál, hogy “jó-jó, ez mind szép és jó, de ezt máshol is megkaphatom”, akkor: miért pont a szegedi bölcsészkar?Ha van kedved, nézd meg bemutatkozó videónkat is:A felvételihez szükséges dokumentumokat pedig itt találod (folyamatos frissítés alatt):

  • előzetes kredit-elismertetési kérelem (letöltés)
  • dráma- és színházismeret-tanár gyakorlati felvételi vizsga részletei (letöltés)
  • mozgóképkultúra és médiaismeret-tanár gyakorlati felvételi vizsga részletei (letöltés)


Csatlakozz a szegedi bölcsészekhez, és találkozzunk jövő szeptemberben egy “radnótis kávé” mellett!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Boritokep_11

Robert Menasse osztrák esszé- és regényíró volt az SZTE BTK Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének vendége, december 5-én. Bombitz Attila, a tanszék vezetője beszélgetett a szerzővel legújabb művei kapcsán Európáról, az Európai Unió paradox működéséről, a vágyott nemzetállamok feletti egységről és a nacionalizmus térhódításáról a teltházas esten. Az esemény a budapesti Osztrák Kulturális Fórum támogatásával jött létre.