SZTE BTK 2012. július

2012. július 19.

A szegedi egyetemen diplomázó egykori laoszi hallgatók közül többen is kiemelkedő szerepűek, magas állami tisztséget töltenek be a délkelet-ázsiai országban. E helyzetben kölcsönös tudományos együttműködési tárgyalásokat kezdeményeztek alma materükben, pontosabban a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint Bölcsészettudományi Karán. A találkozók időszerűségét növeli, hogy idén 50 éves a magyar-laoszi diplomáciai kapcsolatok fölvétele.

 

2012. július 05.

Ünnepi doktoravató ülést tartott július 5-én a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa.

 

2012. július 05.

A mögénk került tanévben beért tudományos, kutatói és oktatói teljesítményekért elismeréseket, illetve vezetői kinevezéseket adott át a Szegedi Tudományegyetem általános rektorhelyettese, Rácz Béla professzor. Az SZTE Rektori Hivatala dísztermében július 4-én több mint százan vettek át oklevelet az universitas rektorhelyettesei, illetve az egyetem kari vezetőinek jelenétében.

 

2012. július 04.
2012. július 01.

14 új Bolyai-ösztöndíjas kutató dolgozik a Szegedi Tudományegyetemen. Kihirdették az idei Bolyai-ösztöndíjasok névsorát a június 27-i Bolyai-napon a Magyar Tudományos Akadémián: összesen 186 fiatal magyar kutató folytathatja tevékenységét a hároméves támogatással.

 

2012. június 21.

Július 6-7-8-án a net elérés szünetel az Egyetem utcai és a Petőfi sugárúti épületben

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.