SZTE BTK 2022. július

2022. július 18.

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.

2022. július 14.

A vidéki egyetemek összes kara közül a harmadik legtöbb első helyes jelentkezőt tudja felmutatni idén az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara – írja az Eduline, a felvi.hu statisztikáira hivatkozva. A dobogós helyezés mellett az is jelentős előrelépés, hogy az intézmény a jelentkezők számát az előző évekhez képest a járványhelyzet okozta nehézségek és a csökkenő felvételizői létszám ellenére is növelni tudta.

2022. július 01.

Beszélgetés dr. habil. Kérchy Annával, az Év Gyerekkönyve Díj zsűritagjával


Idén már hetedik alkalommal hirdette meg a HUBBY Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díjért folyó versenyt, ami a gyermek- és ifjúsági irodalom képviselőinek egyik legnívósabb megmérettetése hazánkban. A 2022-es zsűriben karunk oktatója, az Angol Tanszék egyetemi docense, dr. habil. Kérchy Anna is helyet kapott. Vele beszélgettünk a gyerekkönyvek mai helyzetéről és a gyermekirodalom kilátásairól.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.