SZTE BTK 2011. november

2011. november 30.

Az SZTE Általános Orvostudományi Kara és Bölcsészettudományi Kara 2012. februárjától Orvosi- és egészségpszichológiai szakpszichológus szakképzést indít.

2011. november 28.

Három – közte 2 szegedi egyetemhez kötődő – tudós vette át november 23-án az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) által alapított Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet; negyvenöt fiatal – közte az SZTE 4 hallgatója – Pro Scientia Aranyérmet kapott a XXX. Jubileumi OTDK zárórendezvényén az MTA dísztermében.

2011. november 14.
2011. november 13.

November 13. immár a magyar nyelv ünnepe. Kell-e féltenünk az anyanyelvet például a világnyelvvé növekedő angol hatásától, vagy az esemesezés rövidítéseitől? Forgács Tamást, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvészeti Tanszéke vezetőjét kérdeztük az első ünnepen.

2011. november 11.

November 11. jeles nap a Szegedi Tudományegyetemen: kolozsvári gyökereire, Klebelsberg Kunóra is emlékezett a szenátus ünnepi ülésén. A Tisza-parti universiatas a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartotta az egyetem napi rendezvényt. A hagyományokhoz híven most is számos kitüntető címet és elismerést adtak át.

2011. október 30.

2011. november 24-én (csütörtökön) tartja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a továbbtanulóknak iránytűt adó nyílt napját. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) 8 óra 30 perctől 15 óráig várják az egyetemi felvételit tervező fiatalokat, a végzős és a 11. osztályos középiskolásokat, valamint tanáraikat, szüleiket.

Cimkék: HírekFelvételi
2011. augusztus 31.

JUNIOR SZABADEGYETEM - SZEGED - előadássorozat középiskolásoknak 2011.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.