SZTE BTK 2017. április

2017. április 26.

A Petőfi Irodalmi Múzeum DigiPhil (digiphil.hu) projektje komplex képzési és gyakornoki programot hirdet (lehetőleg pályakezdő) bölcsészek számára, heti 40 órában.

2017. április 26.

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem az Egyetemi Tavasz programsorozatot 2017. április 10. és május 18. között. Az egy hete tartó tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programok között, kari napok és konferenciák is szerepelnek, melyeken természetesen a Bölcsészettudományi Kar is képviselteti magát.

2017. április 25.
2017. április 20.

Bár a héten szünet van, de a SzemeSZTEr stábja nem pihent és új adással jelentkezik. Áprilisi félóránkban szó lesz arról a különleges magyaróra sorozatról, amit a Magyar Irodalmi és Nyelvi Intézet kezdeményezett. Megnéztük, hogyan énekelnek, táncolnak és varázsolnak a kommunikáció szakos hallgatók, benéztünk egy Evita előadásra és megismertük Tudjukki birodalmát. Az édességek kedvelőinek szegedi süti-séta beszámolónkat ajánljuk.

2017. április 19.
2017. április 03.

Mély aggodalommal követtük az elmúlt napokban az Emberi Erőforrások Miniszterének a felsőoktatás törvényi szabályozásának módosítására irányuló javaslatát. Fenntartva, hogy a javaslat lényegi motivációja és célja egyéb, jelenleg nem világos kérdéseket is érinthet, ez úton fejezzük ki azon hitünket, hogy kizárólag olyan felsőoktatás-politika lehet Magyarország számára eredményes, mely fokozza a kiváló intézmények kiválóságát, lehetőséget nyújt a tudás

fejlesztésére, a tudás átadására.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.