Június 5-ig pályázható a Campus Hungary ösztöndíj

Meghosszabbította a határidőt a Balassi Intézet: a Campus Hungary program újabb ösztöndíjas felhívására 2013. június 5-ig lehet pályázni. Első helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a Campus Hungary ösztöndíjra eddig benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is.

A Campus Hungary pályázat központi honlapján megjelent a hír, miszerint a pályázati határidőt meghosszabbították 2013. június 05-én éjfélig. http://www.campushungary.hu/ A hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra, a konvergencia régiókban található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, az adminisztratív munkatársak rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. 2013. június 5-ig lehet a pályázati dokumentációkat feltöltenie minden olyan pályázónak, aki például nem kapta meg a fogadóleveleket időben.

 

A pályázati felhívás elérhető a Balassi Intézet honlapján.

 

Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján:

 

*

 

A Balassi Intézet által koordinált Campus Hungary ösztöndíj program előző fordulójának adatai azt mutatják, hogy a felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem polgárai a legaktívabbak.

– A Szegedi Tudományegyetem a benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is az első helyen végzett – hasonlította össze az adatokat Balogné Molnár Gabriella. Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetőjétől, a Campus Hungary program koordinátorától megtudtuk: elkészült a 2013. január 15 – 2013. március 10. között meghirdetett ösztöndíj pályázatra jelentkező hallgatói, oktatói és adminisztratív személyzeti statisztika.

Az úgynevezett konvergencia (vagyis a Budapesten kívüli) régióból pályázók 85 százalékának programját támogatta a Campus Hungary Ösztöndíj Bizottság. E körben a hallgatói csoportos tanulmányút (424, azaz 35 százalék) volt a legnépszerűbb. Közel azonos számban pályázták a rövid tanulmányutat a hallgatók (226) és az oktatók (224).

A Szegedi Tudományegyetemről 321 pályázat érkezett. (E régióban a második legtöbb program, 316 a Debreceni Egyetem polgáraitól futott be). A Campus Hungary program előző fordulója eredményeként külföldi tapasztalatokat szerző szegedi egyetemi polgárok közül 198 hallgató, 88 oktató, 35 adminisztratív dolgozó.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep

William Shakespeare szonettjeinek új magyar fordítását is bemutatták a 95. Ünnepi Könyvhéten. Június 14-én az SZTE Klebelsberg Könyvtárban Prof. Dr. Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol Tanszék oktatója beszélgetett a kötet fordítójával, Fazekas Sándorral.