borito

Nyílt nap január 28-án a BTK-n – Regisztrálj minióráinkra, és tudd meg, milyen is valójában egyetemistának lenni!

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2023. január 28-án ismét nyílt napot tartunk. Alább a részletes programmal és a miniórákkal érkezünk! A nyílt napon belül csak a miniórákra kell regisztrálnod – ennek határideje január 26-a, 12:00!

 

Ha még nem tudod, hova jelentkezz, de mindig is inkább a humán tárgyak érdekeltek vagy pedig már tudod, hogy nálunk szeretnéd elkezdeni a felsőfokú tanulmányaidat, de egy kis megerősítésre van szükséged, gyere el hozzánk:


2023. január 28-án, 11:00-tól

a Szeged, Egyetem utca 2. szám alatti főépületünkbe!

 

Nyílt napunkon nem akármilyen programmal készülünk:
- 11:00–14:30 Szakos standok kiállítása az épületben
Az épület különböző részein elhelyezett standoknál első kézből, a jelenlegi hallgatókon és oktatókon keresztül ismerheted meg azt a szakot, amely iránt érdeklődsz!


- 11:30–11:50 Felvételi tájékoztató az Auditorium Maximumban
A központi felvételi tájékoztatón minden fontos információt elmondunk majd a BTK képzési rendszeréről és az új felvételi eljárásról is szó esik majd!


- 12:00–13:50 Miniórák (regisztrációköteles - részletek alább)
Kíváncsi vagy, miben különbözik egy középiskolai óra egy egyetemi előadástól? Hogy kik, hogyan és mit tanítanak nálunk? A miniórák segítségével bepillantást nyerhetsz abba, mi is vár rád a következő években!


- 14:10 Nyereményjáték sorsolás az Auditorium Maximumban
Gyűjts a belépéskor megkapott „útleveledre” legalább 3 pecsétet a miniórák meglátogatása során, dobd be az Auditorium Maximum előtt található ládákba, légy ott a sorsoláson, és vidd haza a hamisítatlan BTK-s ajándékcsomagok egyikét!


- 14:20 Épülettúra
A haza indulás előtt ismerd meg a BTK legizgalmasabb részeit! Az épülettúra az Auditorium Maximum elől indul majd!

 

 

MINIÓRÁK

 

Hogy mi a célunk a miniórákkal?

  • Hogy útmutatást adjunk, ha esetleg még bizonytalan lennél, hogy melyik szakra is jelentkezz! (Ha így érzed, azt javasoljuk, hogy ne a szak, hanem a cím szerint válassz órákat!)
  • Hogy belekóstolhass abba, milyen is egyetemistának lenni, mit és hogyan tanulhatsz majd a következő években!
  • Hogy megnézd, egy-egy szakon belül milyen specializációk és szakirányok közül választhatsz! (Ezekről, a most még talán ismeretlen szavakról ide kattintva olvashatsz!)
  • És végül, de nem utolsó sorban: oktatóink órái számtalan érdekességet tartogatnak, tehát már nyílt napunkon is biztosan új tudásra tehetsz szert!

A miniórák négy idősávban zajlanak majd, egymás után, 10 perces szünetekkel, hogy átérj egyik teremből a másikba! Kóstolj bele minél több tudományterületbe, és játssz velünk a BTK-s nyereményekért!

 

Ha átnézted az alábbi listát, regisztrálj ezen az űrlapon január 26-a, 12:00-ig!

 

A szakok nevére kattintva láthatod a kínálatot!

 


Tudtad, hogy az SZTE is ezen a napon tartja a nagy egyetemi nyílt napját, ráadásul épp a szomszédos épületben? Ha erre jársz, mindenképp nézz körül mindkét nyílt napon – így megismerheted az SZTE teljes kínálatát és a BTK-t is, amely idén az SZTE legjobb karaként végzett a HVG Diploma 2023-as rangsorában!



Szeretettel várunk nyílt napunkon!



(A rendezvényen későbbi felhasználás céljával kép- és hangfelvétel készül!)