SZTE BTK 2016. január

2016. január 29.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara 2016. április 20-án kari Tudományos Diákköri Konferenciát rendez. A rendezvény kezdési időpontja: 12:00 óra, helyszíne: a BTK oktatási termei. A konferencia idejére Prof. Dr. Szajbély Mihály, a Kar dékánja oktatási szünetet rendelt el.

2016. január 29.

A Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája vers- és prózamondó, versíró és fotópályázatot hirdet.


2016. január 28.

Péter László irodalom- és helytörténészt, Szeged díszpolgárát köszöntötte kedden a városháza dísztermében 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat, az SZTE bölcsészkara, a Dugonics Társaság, a Somogyi-könyvtár és a Szeged folyóirat.

2016. január 26.

Aki még nem döntötte el, hogy milyen szakra szeretne jelenkezni, gyors átfogó képet kaphat karunk alapszakos képzéseiről a felvételi időszak hajrájában.

2016. január 25.

Január közepétől február második hetéig összesen nyolc diplomaátadót tartanak az SZTE-n. A sort PhD doktoravató ünnepség nyitotta és az ETSZK oklevél átadója zárja.

2016. január 20.

Az SZTE BTK televíziós hírmagazinjának első, új évi adása online is elérhető.

2016. január 18.
2016. január 15.
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Filozófia Tanszéke és a Doktoranduszok Országos Szövetségének Filozófiatudományi Osztálya hallgatói konferenciát rendez a fordításról, amelyre a fordítással elméleti vagy gyakorlati szinten foglalkozó BA, MA hallgatók, doktoranduszok és doktorjelöltek jelentkezését várják.

2016. január 14.

A szegedi bölcsészkar többek közt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, "Élő könyvtárral" és a képzések kitelepülő standjaival várja az érdeklődőket.

2016. január 07.

A SZTElozófia Blog Balogh Lehellel, az SZTE BTK volt flozófia és vallástudomány szakos hallgatójával készített interjút, aki a Szegeden szerzett doktori címével meghódította a Távol-Keletet.

2016. január 04.

A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoport TÁMOP-3.1.9-11/1-2012-0001 Diagnosztikus mérések fejlesztése című, 2012 és 2015 között megvalósult kiemelt pályázatának zárókonferenciájára 2015. november 27-én került sor Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.