SZTE BTK 2023. március

2023. március 20.

A Magyar Irodalmi Tanszék a tavaszi szemeszterben is megrendezi Műhelytitkok elnevezésű beszélgetés-sorozatát. A belépés minden alkalommal díjtalan!

2023. március 20.

A SZTE BTK Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke és a SZTE Klebelsberg Könyvtár

Osztrák Könyvtára 2023. március 28-29-én nemzetközi konferenciát tart Leo Perutz

életművéről a BTK Konferenciatermében. Az előadások minden érdeklődő előtt nyitottak!

2023. március 13.

Országh László születésének 90. évfordulója alkalmából a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE) és a KLTE Bölcsészettudományi Kara 1997 tavaszán emlékdíjat hozott létre Országh László tiszteletére. A díjazottak olyan tudósok lehetnek, akiknek a munkássága az angol irodalomtörténethez, az amerikanisztikához és a nyelvtudományhoz kapcsolódik. A díjat minden második évben két, eredményeivel kiemelkedő szakember veheti át - egyikőjük idén az SZTE BTK Angol Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Kiss Attila.

2023. március 13.

Áldozat-e a végső csatát megnyerő főhős? Nevethet-e saját magán egy varázsló? Tudás-e a sötét tudás? Dr. Kelemen Zoltán irodalomtörténésszel, az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék docensével beszélgettünk a Harry Potter-regényfolyam irodalmi-mitológiai-kulturális utaláshálójáról.

2023. március 10.

A Petőfi emlékévhez egész napos programmal kapcsolódik Paál-Petőfi Platform címmel 2023. március 15-én a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Egyetemi Színház. A tragikusan elhunyt Paál Istvánra, az egyetemi színház ikonikus rendezőjére emlékeznek emléktábla avatással, monográfia bemutatóval, kiállítással, és az 50 éves Petőfi-rock felidézésével. Ezen a napon nyílik meg a VI. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó is.

2023. március 01.

Két falut egyszerre csak államhatár választ el ott, ahol addig soha nem húzódott határ. Az emberek illegálisan szöknek át a saját földjükre, annyira nem tudják vagy nem akarják tudomásul venni az új határt. Dr. Bencsik Péter történésszel, az SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszék egyetemi docensével beszélgettünk a 20. századi határok mentén kialakuló közösségi konfliktusokról.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)