SZTE BTK 2022. május

2022. május 26.

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.

2022. május 19.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár többéves hagyománya, hogy értékes, régi gyűjteményéből a Szegedért Alapítvány díjazottjainak, a város díszpolgárainak és más prominens személyeknek örökbefogadásra ajánl fel köteteket. Most Prof. Dr. Szajbély Mihály, Szeged nemrégiben megválasztott díszpolgára is meghívást kapott a könyvtártól– az ünnepélyes könyv-örökbefogadás május 21-én, szombaton, 11 órától lesz a központi könyvtárban.

2022. május 18.

Karunk design- és művészetmenedzsment szakos hallgatói szervezik meg a Szegeden egyedülálló Design- és művészetmenedzsment Fesztivált, idén első alkalommal. A május 21-i eseménynek karunk kávézója, a Café Radnóti ad otthont. 16 órától egy tervezővel folytatott beszélgetéssel, slam poetryvel, kiállítással és zenével várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt a szervezők javasolják az előzetes asztalfoglalást.

2022. május 12.

SZTE BTK Történeti Intézet

Modernkori Magyar Történeti Tanszék

Sipos József Konferencia

2022. május 13.

BTK Kari Konferenciaterem


2022. május 09.

A szegedi közgyűlés május 6-i zárt ülésén szavazott többek között arról, hogy ki legyen 2022-ben Szeged város díszpolgára. A választás Prof. Dr. Szajbély Mihály egyetemi tanárra esett. Az elismerést május 20-án, a Szeged-napi díszünnepségen adta át a díjazottnak Botka László polgármester.

2022. május 09.
2022. május 09.

Száztíz jelölt közül választotta ki az Akadémikusok Gyűlése az MTA rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. Május 3-án Németh T. Enikőt, a BTK Általános Nyelvészeti Tanszékének vezetőjét az MTA levelező tagjává választották, míg Prof. Dr. Kenesei Istvánt, a Nyelvtudományi Doktori Iskola alapítója rendes tagjává vált az Akadémia Nyelv- és Irodalomtudományok Osztályának. A kiválasztott kutatókat az Akadémia 195. közgyűlése után hivatalosan is bemutatták.

2022. május 06.

A Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely (röviden: MTA Kiváló Kutatóhely) elismerést adományozta az MTA karunk Neveléstudományi Intézetének. A pályázaton, amit tavaly hirdettek meg először, 10 és 250 fő közötti nagyságú kutatóintézetek és kutatással foglalkozó egyetemi egységek indulhattak. Az elismerést, ami 2022. május 4-től egészen 2027. június 30. napjáig érvényes, az intézet vezetője, Prof. Dr. Molnár Gyöngyvér május 4-én vette át Budapesten, az MTA Székház Dísztermében.

2022. május 03.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.