SZTE BTK 2022. február

2022. február 28.

100 éves a Logikai-filozófiai értekezés

2022. február 23.

Dr. Szász Gézát, az SZTE BTK Francia Tanszékének egyetemi docensét az Akadémiai Pálmarend lovagi fokozata utáni magasabb kitüntetéssel, a tiszti fokozattal tüntette ki Franciaország nagykövete, február 4-én. A laudációt követő válaszában Dr. Szász Géza megemlékezett a Francia Tanszék két legendás professzoráról, a 2021 nyarán elhunyt Pálfy Miklósról és a 2022 januárjában elhunyt Penke Olgáról is.

2022. február 23.

A Magyar Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kamara, amely az elnevezésben is említett területek összefogásáért jött létre, február 16-i közgyűlésén új elnököt választott, s az alapító intézményeken felül új tagokkal bővült, amely által a társadalomtudománnyal foglalkozó karok reprezentációja is erősödött a szervezetben. A Kamara elnökének dr. Bartus Dávidot, az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánját nevezték ki, az alelnöki pozícióban pedig, már a megalakulás óta, az SZTE BTK dékánja, dr. Gyenge Zoltán áll.

2022. február 22.

Idén is kiosztották az SZTE BTK kommunikáció és médiatudomány szakján a ma már többéves múlttal rendelkező Tandíjfelező Pályázat díjait. A felhívás olyan középiskolás diákoknak szólt, akik tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakján kívánják folytatni és gondolva a lehetséges önköltséges formára, szeretnék tandíjukat már az első félévben megfelezni. A február 10-i délutánon Prof. Dr. Szilágyi Zsófia dékánhelyettes és Dr. Pusztai Bertalan tanszékvezető adták át a díjakat.

2022. február 21.

Egyetemistáknak szóló irodalomterápiás foglalkozásokkal és sok gyerekkönyv-szerzővel, gyerekirodalom-kutatóval várja február 23-a és május 11-e között a sze-gedi Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék a minőségi kultu-rális szórakozás után vágyókat. Bár a bölcsészkar Informatóriuma lesz a helyszín, a szervezők a legfiatalabb olvasókat is szeretettel várják, hiszen nemcsak szakmai-elméleti kérdésekről, hanem műhelytitkokról, a mesék keletkezéstörténeteiről, sőt az írók gyerekkoráról és kedvenc gyerekkönyveiről is beszélgetnek.

2022. február 14.

Átvehették diplomájukat azok a végzős hallgatók, akik az őszi szemeszterben töltötték el utolsó félévüket karunkon. Február 4-én, az Auditorium Maximumban gyűlt össze az ünneplő tömeg, ezúttal szülők és hozzátartozók nélkül – a közönség a járványhelyzetre való tekintettel streamen keresztül követhette a történéseket. Az eseményen az egyetem képviseletében részt vett Prof. Dr. Zakar Péter rektorhelyettes és a BTK vezetőségének képviseletében Prof. Dr. Szilágyi Zsófia dékánhelyettes asszony is.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.