SZTE BTK 2012. február

2012. február 27.
2012. február 22.

Szegeddel utolsó vidéki állomásához érkezett a Start a diplomáért – nyílt konzultációs, információs, felvételi napok című rendezvénysorozat, hogy a leendő hallgatókat tájékoztassa a továbbtanulás fontosabb változásairól. A Szegeden elhangzott tájékoztató előadásokat az egyetem honlapján bárki megtekintheti.

2012. február 15.

A tévhitekkel ellentétben több területen is hasznosítható a kommunikáció szakos diploma, megalapozza – nem csupán a kamerák vagy a mikrofon előtt – a munkaerő-piaci karriert – mondta Szajbély Mihály tanszékvezető, mikor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kommunikáció és médiatudomány szakán tartott nyílt hét tapasztalatairól kérdeztük. Hangsúlyozta: aki az SZTE másik szakára jelentkezik, annak is adott a lehetőség a kommunikációval megismerkedni, hiszen a több ciklusú, bolognai rendszerben van mód a szakok közötti vándorlásra a „minor” képzéseknek köszönhetően.

2012. február 06.
2012. február 04.

A Szegedi Tudományegyetem nyílt napján (február 4-én 9-15 óra között), is tárt kapukkal vár minden érdeklődőt az intézmény. Itt választ adnak a nagy kérdésre: miért válasszuk éppen a szegedi egyetemet? A dilemma eldöntésére február 24-ig kaptak haladékot a diákok.

2012. február 02.

Meghosszabbította a felvételi jelentkezési határidőt 2012. február 24-ig az Oktatásért Felelős Államtitkárság. A változások közti eligazodáshoz az SZTE iránytűt ad: Az SZTE február 4-én – rendkívüli szülői értekezlettel – nyílt napot tart, február 6-tól pedig több karon is elkezdődik az információs hét.

2012. január 21.

Pál József irodalomtörténész napi feladatnak tartja a magyar tudományos nyelv korszerűsítését.