SZTE BTK 2022.április

2022. április 29.

Karunk két oktatójának, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna főszerkesztői munkájából született meg a Pioneer Hungarian Women in Science and Education című kötet, amely az 1945 előtt született, a tudományos kutatás és oktatás területén jelentős eredményeket elért nők életútjának és pályaívének bemutatására vállalkozik. Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent könyvet a Magyar Tudományos Akadémia 195. rendes közgyűléséhez kapcsolódóan május 5-én, 14 órától mutatják be Budapesten, az MTA Székház Kistermében.

2022. április 25.

Dr. Baráth Katalin, az SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszékének egyetemi tanársegéde nyerte el idén a Zsoldos Péter-díjat, amellyel az év legjobb sci-fi és fantasy regényét tüntetik ki. Az írónő Afázia című regényével (Agave Könyvek) nemcsak a szakmai zsűrit győzte meg, de a közönség is az ő művét kedvelte a leginkább. Baráth Katalin az elismerést április 20-án, a magyar sci-fi és fantasy napján vehette át Budapesten, a Cinema MOM-ban.

2022. április 22.

Tavaly jelent meg az Akadémiai Kiadó Kézikönyvek-sorozatának legújabb tagja, a Pszichológia című tanulmánykötet. A többszáz oldalas könyvben, amelynek Pléh Csaba a főszerkesztője, mintegy harminc szerző gondolatai olvashatóak, mások mellett például a lélek biológiájáról - hogy mi is mozgat valójában minket, embereket, hogyan kapcsolódunk egymáshoz, kultúránkhoz. A kötetet, Debrecen után, de még Pécs és Budapest előtt, Szegeden is bemutatják, méghozzá május 5-én, 17 órától, a BTK kávézójában.

2022. április 04.

Kivonat az SZTE Oktatási Igazgatóság a Neptun hallgatói felületére felkerült hirdetményéből


A 2021/22. tanév II. (tavaszi) félévében a szakosodási jelentkezés április 4-én (hétfő) indul és április 10-én (vasárnap) záródik. Ebben az időszakban érhetőek el a felkínált, karokon belüli és karok közti szakirányok és specializációk. Szakosodást/specializációt választhat az a BTK-s hallgató, akinek a képzésében ez föl van ajánlva és még nem rendelkezik szakiránnyal/specializációval.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.