SZTE BTK 2017. március

2017. március 31.

Rekordszámú kiállítóval és bölcsész álláshelyekkel várta a hallgatókat az SZTE Tavaszi Állásbörze. A szerdai nyitónapon a cégek képviselőinél érdeklődhetett a közönség, a hét folyamán pedig személyre szabott életrajz- és pályatervezési tanácsadással, valamint stíluskommunikációs tippekkel készültek a szervezők.

2017. március 30.

Két első helyet és egy különdíjat szereztek az SZTE BTK pszichológusai az OTDK Testnevelési és Sporttudományi Szekciójában.

2017. március 30.

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és az SZTE Bölcsészettudományi Kara szeretettel vár minden érdeklődőt „Prezentációs technikák 2017” elnevezésű versenyére, melynek helyszíne és időpontja: Kari Konferenciaterem, 2017. április 4. 9.00 óra

2017. március 27.
2017. március 27.

Az idei félév harmadik adása sokfelé viszi el nézőit. Megnéztük például, hogyan fogadták a Momentum Mozgalmat Szegeden, ott voltunk a Szegedi Egyetemi Színház új előadásának próbáján. Már a darab címe is igen ígéretes! Elbúcsúztattuk a telet a ZMK-val közös jeges esten. Két sport szakkommentátor titkai is igyekeztük kifürkészni és még egy alváskutatós témát is feldolgoztunk.

2017. március 13.

Az Emberi Erőforrások Minisztere hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára, média témában alkotói támogatásra pályázati felhívást tesz közzé.

2017. március 07.
2017. március 07.

Szögedi vagy szegedi? Mi a köze Prométheusznak a szörnyűségekhez? Már a 16. században is létezett Facebook? Hogyan értelmezhetjük Tolkient és a fantasy irodalmat? Minden kérdésre választ kaphattok a BTK rendhagyó magyaróráin.

2017. március 03.
Idén a Magyar Tudományos Akadémiával karöltve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia és Bionikai Karán kerül megrendezésre a Falling Walls Lab Budapest, amelyre várjuk fiatal kiváló kutatók, vállalkozók és szakemberek jelentkezését. Minden résztvevőnek pontosan 3 perc áll majd rendelkezésére, hogy bemutassa kutatómunkáját, üzleti modelljét, innovatívprojektjét vagy ötletét, mellyel egy világunkat érintő problémára keresi a választ.
2017. március 03.

A hazai felsőoktatási rangsorokban évek óta a legjobbak között szerepel a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. A nemzetközi értékeléseken a nyelvészeti, az angol nyelv, valamint a modern nyelv és irodalom képzésekben teljesítünk kiemelkedően. Itthon a szociológia, az anglisztika, a szabad bölcsészet és a pszichológia a területein kerültünk az élvonalba.

2017. március 01.

Az SZTE BTK új televíziós magazinja a könnyedebb és a komolyabb témák egyensúlyára épül. Éppúgy szól a 13. Bölcsészbálról vagy a Red Weddung Partyról, mint a Neptunra való átállás vélt vagy valós veszélyeiről, vagy éppen a hozzánk érkező külföldi hallgatók elvárásairól.

2017. február 23.

Március 3-ig még jelentkezhetsz az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjára. A program egy 4 hónapig tartó időszak - 2017. március 1- 2017. július 1. között- melynek keretein belül a résztvevő hallgatók volt SZTE-s szakemberekkel konzultálhatnak.