allasborze_boritokep

Állásbörze 2017 – egyre nagyobb az érdeklődés a bölcsészek iránt

Rekordszámú kiállítóval és bölcsész álláshelyekkel várta a hallgatókat az SZTE Tavaszi Állásbörze. A szerdai nyitónapon a cégek képviselőinél érdeklődhetett a közönség, a hét folyamán pedig személyre szabott életrajz- és pályatervezési tanácsadással, valamint stíluskommunikációs tippekkel készültek a szervezők.

Az elmúlt években a legtöbb cég IT, szoftverfejlesztési, mérnöki és pénzügyi-számviteli területre keresett nagy szakértelemmel rendelkező munkavállalókat. Az idei állásbörzén azonban kiderült, hogy a bölcsész szakon végzett hallgatók iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, ami főként a bölcsészhallgatók kiváló nyelvi- és kulturális kompetenciájának köszönhető.


Az idei kiállításon több olyan munkaadó is jelen volt, akik germanisztika és pszichológia szakon végzett munkatársakat, valamint magas szintű nyelvtudással rendelkező fordító-tolmácsokat toboroznak, köztük a Hunnect, az IT Services Hungary, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft és a Minerva Bridge Kft. A vállalatok nem csak a tapasztalt munkaerő, hanem a frissdiplomások és gyakornokok iránt is élénk érdeklődést mutatnak - mondta el Kiss Annamária, a rendezvény főszervezője. A különböző cégek a Karrier Irodában utólag is felkereshetők.


P1010215


A Szegedre települő BP-Global Business Service Europe közel 40 olyan pozíciót kínál jelenleg, ahol bölcsészdiplomával is el lehet helyezkedni. Az olajipari nagyvállalat főleg front office területen számít a bölcsész munkavállalókra, ahol a nyelvtudás, a rátermettség és a jó kommunikációs készség a legfontosabbak. Erről az SZTE BTK januári nyílt napján Knezevics Viktor, a cég magyarországi operatív igazgatója is beszélt.


P1010206


P1010228


A megnyitó után tizenkettedik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, amelyet minden évben annak a cégnek ítélnek, amelyek kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A díjat ebben az évben Kármán László, a Monguz Információtechnológiai Kft. vezetője vehette át.


P1010221



Burkus Márti, marketing gyakornok

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.