SZTE BTK 2013. május

2013. május 30.

Kínálatbővítés a szegedi pszichológus képzésben

Cimkék: szakképzés
2013. május 22.

Általában a világ első ötszáz intézménye között jegyzik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) teljesítményét. A különböző rangsorokon a Tisza-parti universitas évek óta a legerősebb vidéki egyetem pozíciójában áll a hazai felsőoktatási intézmények között.

2013. május 21.

Az idei DUE Ifjúsági Sajtófesztiválon megint szép sikert értek el a kommunikáció szakos hallgatók.

Cimkék: kommunikáció
2013. május 21.
2013. május 17.

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára.

2013. május 16.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg Szegeden a Filozófia hosszú éjszakáját. Az est folyamán bemutatták a Különbség folyóiratot, majd a meghívott vendégekkel beszélgettek a filozófiai szövegek alkotásáról és befogadásáról.

2013. május 15.

Az SZTE Hispanisztika Tanszéke idén is megrendezte a Spanyol Kulturális Napokat, melynek egyik programja a Nyugi kertben szervezett katalán vacsora volt, ahol Jordi Gimeno főzött a vendégeknek.

2013. május 15.

Ingyenes, kétszer kétnapos akkreditált pedagógus-továbbképzéseket hirdet az Educatio Nonprofit Kft. június-júliusi időpontokban Digitális eszközökkel támogatott projekt alapú tanulás - Intel® Teach Essentials címmel

Cimkék: továbbképzés
2013. május 15.

Első helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a Campus Hungary ösztöndíjra eddig benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is. A Balassi Intézet által kiírt Campus Hungary program újabb ösztöndíjas felhívására 2013. május 30-ig lehet pályázni.

2013. május 15.

Május 16-17-én a SZAB-székházban rendezik meg a Lábjegyzetek Platónhoz konferenciasorozat 12. részét, mely egyben a Magyar Filozófiai Társaság 2013. évi nagyrendezvénye. A téma a hazugság.

2013. május 15.

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén, a Somogyi-könyvtárban és a SZAB-székházban is bemutatták szerkesztői a zalaegerszegi Pannon Tükör kulturális folyóiratot.

2013. május 13.

A SZAB-székházban tartották Utasi Ágnes szociológusprofesszor legújabb könyvének bemutatóját.

2013. május 02.

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében. Az SZTE Természettudományi és Informatikai, Bölcsészettudományi, Zeneművészeti Kara, valamint Juhász Gyula Pedagógusképző Kara meghirdette a vizsgálatok időpontjait.

2013. április 25.

25 arany-, 37 ezüst- és 74 bronzfokozatú hallgató – ezek a számai az SZTE Tehetségpont idei Kiválósági listájának, amit április 25-én hirdettek ki több más egyetemi, alapítványi és vállalati ösztöndíjjal együtt az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében. Összesen 150 tehetség kapott elismerést.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.