Hallgatói pályázat: A modern Kazahsztán és az új főváros történelme

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára.

Asztana, a kazah főváros évfordulója alkalmából, Kazahsztán Budapesti Nagykövetsége pályázatot hirdet az alábbi témában: „A modern Kazahsztán és az új főváros történelme”

 

A pályázat célja: a modern Kazahsztán és a főváros történelme iránti érdeklődés felkeltése; Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása; tehetséges szakemberek támogatása révén történészek új nemzedékének kinevelése; a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése.

 

A verseny egyfordulós, a beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja. A nyertesek elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapnak a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől:

 

1. díj 150.000 Ft.

2. díj 100.000 Ft.

3. díj 50.000 Ft.

 

A pályázat lebonyolításáról a Szervező Bizottság gondoskodik.
A Szervező Bizottság vezetője – az Altajisztikai Tanszék lektora - Dr. Mukusheva Raushangul. Tel.:+36 62 544-319. roza55506@hotmail.com

 

A versenyben résztvevőknek legkésőbb 2013. június 3-ig kell elkészíteni és benyújtani a pályázatot a Szervező Bizottságnak nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus), a következő témában:

 

A modern Kazahsztán és az új főváros, Asztana történelme.

 

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe írják be: Pályázat+a jelige. Postai úton a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Altajisztikai Tanszék 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre lehet küldeni.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

MTA doktora címet szerzett a BTK három oktatója: prof. dr. Hansági Ágnes, prof. dr. Bibok Károly és prof. dr. Hárs Endre. A hosszú és szigorú pályázási folyamat eredményeként idén 80 kutató vehette át a tanúsító oklevelet. Az új MTA doktorokat június 28-án köszöntötték az MTA Székház Dísztermében.