SZTE BTK 2016. március

2016. március 24.

"Fogadd a koronát..." Ünnep és válság, hagyományok és reformkoncepciók, múltpercepciók és jövőképek Magyarország utolsó koronázási szertartása körül


Tudományos konferencia az SZTE-BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék, az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport, az SZTE Magyar Jogtörténeti Tanszéke és Európai Jogtörténeti Tanszéke, az MTA SZAB Jogi Szakbizottsága és az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem szervezésében.

A konferencia időpontja: 2016. november 23-24.

Jelentkezési határidő: 2016. április 1.

2016. március 23.

A SzemeSZTEr havonta ad hírt az egyetemet és főként a szegedi bölcsészkart érintő témákról. A műsort a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék munkatársai és hallgatói készítik. A lejátszási listában az aktuális, és a korábbi adások is megtekinthetők!


2016. március 22.

42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.

2016. március 21.
2016. március 16.

A tavaszt megújult főcímmel köszönti a SzemeSZTEr. Az SZTE BTK televíziós magazinjának a kűlcsine változott, de a tartalma változatlan maradt: minden belefér, ami kötődik Szegedhez, az egyetemhez és elsősorban a Bölcsészettudományi Karhoz. Így megmutatjuk, miért írtak petíciót és demonstráltak a hallgatók a Petőfi épület felújításáért, ott voltunka Reök Palotában egy formabontó színházi előadáson, megnéztük a HÖK szervezte kreatív estet és megmutatjuk, mit sportol az, aki a ninjutsut űzi. Tálas Péter Csongor pedig elvarászol bennünket.