SZTE BTK 2012. május

2012. május 28.

A vizsgaidőszakban a már bevált tanulási lehetőségek mellett kikapcsolódási és újszerű fölkészülési módszert is kínál az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja. A zöld oázis június 21-ig minden hét 3 hétköznapján (keddenként, szerdánként, csütörtökönként) 10 és 18 óra között felüdülést nyújt.

 

2012. május 21.
2012. május 14.

Pálinkás József, az MTA elnöke, kiváló kutatóknak, tudósoknak adta át az Akadémiai Díjat a Magyar Tudományos Akadémia 183. közgyűlésén. A díjazottak az elmúlt öt évben elért, kimagasló kutatási eredményeikért részesültek a rangos kitüntetésben.

2012. május 13.

A PISA (Programme for International Student Assessment) folyamatosan fejlődik, és alkalmazkodik a 21. század igényeihez – tudtuk meg a nemzetközi tanulói teljesítménymérő program két szakértőjétől. A „Szeged Workshop on Educational Evaluation – SWEE 2012” műhelyen beszélgettünk.

 

2012. május 13.

431 évvel ezelőtt, 1581. május 12-én adta ki Vilniusban a kolozsvári és a szegedi egyetem elődjének tekintett kolozsvári akadémia alapító okiratát Báthory István erdélyi fejedelem és lengyel király – az esemény emlékére koszorút helyeztek el a fejedelem Nemzeti Pantheonbeli szobránál a Szegedi Tudományegyetem képviselői.

 

2012. május 07.

Tíz ország huszonnégy irodalomtudósával rajtolt el a Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író halálának ötvenedik évfordulójára szervezett konferencia Szegeden. A négynapos tudományos tanácskozást koncerttel és kiállítással is színesítették a szervezők.

 

2012. május 02.
2012. április 23.

A Magyar Kerékpárosklub idén tavasszal is meghirdette a „Bringázz a munkába!” kampányt. Vállalatok és iskolák is csatlakozhatnak az évek óta működő biciklis-mozgalomhoz. Május közepén derül ki, melyik cég vagy iskola bizonyul a leginkább környezettudatosnak, ami a közlekedést illeti.

 

2012. április 13.

Az SZTE-n kilencedik éve rendezik meg az Egyetemi Tavaszt. Április és május között megnyílnak az SZTE kapui: konferenciák, koncertek, filmvetítések, színházi előadások, hangversenyek és kari napok várják az érdeklődőket. Az Egyetemi Tavasz híreit, tudósításait itt kötjük csokorba.