Ösztöndíjak, pályázatok

Generációk értékei címmel – második alkalommal – tanulmányi pályázatot hirdet három célcsoport részére három feldolgozási, bemutatási műfajban a néprajz, a hon- és népismeret témakörében.

A pályaművek beküldésének határideje: 2019. december 2.


superman-2319359_640


Az SZTE Oktatási Igazgatóság csapatába keressük a legjobbat!


Pepita.hu és a Doklist.com közös pályázata

A francia kormány a 2019-2020-ös tanévre is indìt ösztöndíjprogramot olyan diákok, fiatal és szenior kutatók számára, akik mester/doktorandusz tanulmányokat vagy poszdoktorandusz kutatást szeretnének folytatni Franciaországban. Ez a Francia Külügyminisztérium által kibocsátott ösztöndíjprogram az idén is fontos szerepet játszik az országaink közötti együttmüködési projektekben.

Mondd el mindenkinek! És persze azt is, hogy miért!

A programmal kapcsolatos további részletek a https://turkiyeburslari.gov.tr/ honlapon találhatók.
Vendégoktatói pályázatok a Balassi Intézet honlapjáról: http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/
A Wacław Felczak Alapítvány több pályázati lehetőséget is meghirdetett, amelyek között van lehetőség pályázni könyvkiadásra ("Tengerszem"), lengyel-magyar tudományos folyóirat elindítására ("Mazurka"), illetve felsőoktatási hallgatói tanulmányutakra ("Az ígéret földje"). A részleteket megtalálják a csatolt dokumentumokban.


Pályázati felhívás hazai és határon túli diákok történelmi-magyarságismereti tudásának erősítésére. A honismereti szövetség a vas megyei honismereti egyesülettel együttműködve 2019. július 30. és augusztus 4. között rendezi meg a XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát és Tábort Kőszegen, a hős várvédő, Jurisics Miklós emléke előtt is tisztelegve.


Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem és a MAZSIHISZ pályázatot hirdet egyetemi hallgatók számára. A pályázat célja olyan egyetemi hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel, kultúrával szeretnének foglalkozni.

A Honismereti Szövetség és a Magyar Nemzeti Múzeum helytörténeti pályázatot hirdet amatőr kutatók számára, Szent István király kultusza a 20. században témában.

„A néphagyomány tart meg bennünket magyarnak s a nemzetközi műveltség tesz bennünket európaivá. […] Európa nem arra kíváncsi, hogy átvettünk-e mindent, amit az európai művelődés nyújthat, hanem arra, hogy a magunkéból mivel gyarapítottuk az európai művelődést! Európa az egyéniséget keresi és értékeli bennünk, nem a tanulékonyságot.”

(Györffy István: A néphagyomány és a nemzeti művelődés. Bp. 1939. 8. old.)

Your Academic Vacancies in Schools of Education, Art and LanguagesA Regénytár irodalmi portál pályázatot hirdet rövid könyvismertető videók készítésére.

Ügyvivő - szakértő munkakör betöltésére a Magyar Irodalmi Tanszéken

100.000 FORINTOS ÖSZTÖNDÍJ a Szegedi Tudományegyetemre igyekvő több száz tehetséges felvételiző diáknak az SZTE START TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM jóvoltából

Beadási határidő: 2018. június 25. 12:00
A Bécsi Egyetem és az ELTE szombathelyi Savaria Egyetemi Központja idén is megszervezi, immár 27. alkalommal nagy sikerű Osztrák-Magyar Nyári Egyetemét németül tanuló magyar, ill. magyarul tanuló osztrák hallgatók számára Szombathelyen. A nyári egyetem időpontja: 2018. július 1– 20.
Magyar Honvédség által meghirdetett tanulmányi ösztöndíjra vonatkozó pályázati felhívás
Beküldési határidő: 2019. január 18., (Média megjelenés : 2018. december 31-ig)


Te is találkoztál már olyan álláshirdetéssel, ahol szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdőket kerestek? Az elképzelés nem teljesen irreális, hiszen az egyetemi évek alatt is szerezhetsz munkatapasztalatot: gyakornokként. Ráadásul ezt külföldön is megteheted, így közben világot láthatsz, nyelvet tanulhatsz, és még ösztöndíjat is kaphatsz mindehhez.


A Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékének katalán lektorátusa pályázatot hirdet egy Antoni Gaudí tiszteletére épített pad látványtervének elkészítésére.

Preliminary Paper Submission: February 28, 2018


Az Enterprise Hungary 2018-ban először rendezi meg a Startup Campus University - Innovative Idea Battle elnvezésű régiós egyetemi ötletversenyt.

A dolgozatok leadási határideje: 2018. április 22.

Benyújtási határidő: 2018. március 19.

A NKFI Hivatal által 2018-ra meghirdetett alapkutatási témapályázatok (Kutatási témapályázat – K_18, Fiatal Kutatók által kezdeményezett kutatási témapályázat – FK_18, a Nemzetközi együttműködésen alapuló kutatói témapályázatok -– NN_18, ANN_18, SNN_18), valamint a Posztdoktori kiválósági pályázat – PD_18 felhívás

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hírdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.


A Nők a Tudományban Egyesület

a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével

és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a

Nők a Tudományban Kiválósági Díjat

Agrártudományok, Információs technológia és Műszaki tudományok tématerületen

Európa válságai Shakespeare korában és napjainkban

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. február 14. (szerda) 12 óra

A legjobb digitális megoldások felkutatására bruttó 38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdet az OTP Fáy András Alapítvány. A pályázaton szinte bárki elindulhat, és elegendő a megálmodott projekt ötletével 2018. január 15-ig online jelentkezni.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos Alkotó Energia pályázatot hirdet alkotóknak. Határidő: 2017. december 31.


A Nemzeti Tehetség Program tanulmányi versenyt hírdet középiskolai tanulók számára. Jelentkezés: november 13-tól december 31-ig, online módon.

Beadási határidő: 2017. november 23. A TeMA Tehetség Menedzsment Alapítvány pályázatot hirdet az általa működtetett Támogatási Programba való felvétel érdekében.
Ösztöndíj Pályázati felhívás 2 félévre. Pályázat benyújtási határideje: 2017. december 10.
Az Educaloxy.com világszerte kínál új egyetemi állásajánlatokat oktatási, művészeti és nyelvi iskolákban.


Brüsszeli székhelyű tolmács- és fordítóiroda gyakornokokat keres Erasmus Plus finanszírozással

TKÖ Programra 2017. október 1-31, a MKÖ Programra 2017. október 15. - november 15. között lehet jelentkezni.

Benyújtási határidő: 2017. szeptember 30.

Beadási határidő: 2017. október 12.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. november 7.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra

Pályázat a Dél-alföldi Régióban vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében

Engaging and motivating students in the classroom

MTA Szegedi Területi Bizottságának 2017. évi pályázati kiírásai

Az Apertúra Magazin (http://magazin.apertura.hu/) „Láthatatlan Szeged” címmel pályázatot hirdet olyan rövid írásművek (2.500-5.000 leütésnyi esszék), fotóesszék (6-10 fotó képaláírással) vagy (kb. 2-5 perces) videoesszék készítésére, melyek Szeged város vizuális hirdetési kultúráját (plakátok, kirakatok), graffiti- és street art jelenségeit, a szegedi szórakozóhelyek és vendéglátóipari helyek (éttermek, hotelek, panziók, kávézók, stb.) belső tereit és design-jait, valamint a helyi zenekarok promóciós videoklipjeit elemzik, értelmezik.
The programme is aimed at academics and young professionals from Member State and contributing third States only. The minimum eligibility requirement is completed university studies in duration of a minimum of three years as attested by a relevant university degree to be obtained by the set deadline for submission of application. Enrolment in further studies leading to a Masters or PhD, or the equivalent in the area of studies, could be considered desirable, if deemed appropriate by the respective unit.
MA-szintű és posztgraduális ösztöndíj-lehetőség Oxfordba, "a világ legkiválóbb bölcsészeinek".
Immár magyarul is hozzáférhetőek a közvetlen brüsszeli pályázati forrásokról szóló aktuális információk jól áttekinthető, szerkesztett formában. A folyamatosan frissülő anyagok között megtalálhatóak mind az intézményeknek szóló kiírások, mind pedig az egyéni kutatói pályázatok tematikus bontásban.