Pályázatok hallgatóknak

A pályázat célja olyan hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel, kultúrával szeretnének foglalkozni. A pályázaton alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben és doktori képzésben tanuló hallgatók egyaránt részt vehetnek. A pályázat benyújtásának határideje: 2023. március 26.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének pályázatára a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek. A pályázat beküldésének határideje: 2023. március 20.
Az A*STAR Graduate Academy a kutatás humán erőforrásainak kérdéseivel foglalkozik, tudományos ösztöndíjakat ítél oda, munkaerő-képzési és fejlesztési programokat és kezdeményezéseket dolgoz ki. Az elmúlt években számos magyar hallgató végezte PhD tanulmányait Szingapúrban, és az évek alatt Szingapúr legjobb egyetemein dolgoztak és kutattak, nagy részük utána állásajánlatot is kapott. A magyar hallgatókról igen jó véleménnyel vannak a helyi felsőoktatási intézmények, hiszen az ösztöndíjat elnyert kutatók mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a területükön. Az A*STAR most újabb ösztöndíj-lehetőségeket kínál.
A szaúdi állam minden évben 27 ösztöndíjat biztosít magyar hallgatók részére. Nézz utána a lehetőségeknek!
Ha 14-30 év közötti nappali tagozatos diák vagy, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkezel, esetleg rendszeresen indulsz tanulmányi versenyeken és szeretnél egy vidám és színes közösségben szakmailag tovább fejlődni: jelentkezz a KMTA programjába!
Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára...

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!