Pályázatok oktatóknak, kutatóknak

A Kormányzati Önerő Alap a modellváltó felsőoktatási intézmények számára biztosít támogatást ahhoz, hogy az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata kapcsán kialakult helyzetben is részt vegyenek a nyertes Horizont Európa, Erasmus+, COST és egyéb közvetlen és közvetett irányítású uniós oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok nemzetközi együttműködéseiben és ellássák a konzorciumban rájuk jutó kutatás-fejlesztési feladatokat.
Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet. A pályázatokat április 15 - június 15. között lehet benyújtani.
Immáron harmadik alkalommal szervezik meg a Kossuth Kollégiumot, melynek kutatási alkalmára 2024. október 13. és 20. között kerül sor Lakitelek, Kecskemét és Kiskunfélegyháza környéki településeken. Jelentkezési határidő: 2024. április 30.
A Harbin Institute of Technology kínai egyetem és a kínai kormány közösen ösztöndíj programot indít. Olyan 45 év alatti külföldiek jelentkezését várják, akiknek van felsőfokú (bachelor) végzettsége, illetve legalább három év munkatapasztalatuk a közszférában, vagy intézményeknél, vállalatoknál, egyetemeken és kutatóintézetekben, vagy dolgoztak már nemzetközi szervezetben legalább gyakornoki státuszban. A képzés két főbb témakör körül csoportosul: Fintech és üzletvitel (business administration), illetve a képzés nyelve angol. A jelentkezési határidő: 2024. április 15.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony betöltésére a 2024/25. tanévtől az alábbi állomáshelyekre: Bogotá (Kolumbia), Nyizsnyij Novgorod (Oroszország), Veliko Tarnovo (Bulgária). A pályázat célja a magyar nyelv és kultúra megismertetése, oktatása és terjesztése külföldi felsőoktatási intézményben vagy külföldi magyar intézetben, valamint a fogadóintézmény igénye szerinti külföldi hungarológiai kutatási és oktatási tevékenységben való részvétel elősegítése és támogatása. Pályázati határidő: 2024. április 17. déli 12:00 óra.
Fulbright ösztöndíjak változó határidőkkel. Részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.
A prágai Charles University nemzetközi konferenciát hirdet a PhD hallgatók számára “Rewriting the History: Changing the Reading of the Past” címen. A konferencia 2024. június 13-14-én kerül megrendezésre (online és személyesen egyaránt). Absztrakt beküldése legkésőbb 2024. május 12-ig.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.