Könyvkritikát az Iskolakultúrába!

Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára. A folyóirat elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományok (pl. filozófia, antropológia, könyvtártudomány, művelődéstudomány, művészettörténet, nyelvészet, pszichológia, pedagógia, szociológia, szociális munka) művelői számára kínál publikálási lehetőséget tudományos és ismeretterjesztő írások – tanulmányok, szemlék és kritikák – közlésével Az SZTE BTK égisze alatt megjelenő lap a bölcsész- és társadalomtudományok egyik legmeghatározóbb hazai folyóirata. Mind három évtizedes története, mind minősége miatt közkedvelt a tudományos pályára készülő fiatalok körében. Kifejezetten az első lépések megtételéhez kínál lehetőséget a Kritika rovat.

A könyvismertetés, könyvkritika írása természetesen nemcsak hallgatók és doktoranduszok számára nyitott lehetőség, ugyanakkor a recenzióírás a tudományos pálya kezdő szakaszában kifejezetten előnyös lehet. Többek között kiváló eszköze ez a tudományos diskurzusba való azonnali bekapcsolódásnak, az adott tudományterületen friss gondolatok, kritikai észrevételek megfogalmazásának és gyors közreadásának, valamint a tudományos publikációkkal szemben támasztott követelmények fokozatos elsajátításának. Megközelítőleg nyolcezer karakter terjedelemben vár az Iskolakultúra írásokat, amelyek az utóbbi években a bölcsész- vagy társadalomtudományok témakörében magyar vagy idegen nyelven megjelent könyvekről szólnak.

Kérjük, hívja fel hallgatói figyelmét a lehetőségre!


Regisztráció után a folyóirat elektronikus rendszerébe tölthetők fel a recenziók: http://www.iskolakultura.hu/index.php/iskolakultura/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.