SZTE BTK 2022. december

2022. december 29.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben 2022. december 20-i hatállyal megjelent változásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

2022. december 13.

Az előzetes regisztráció és a helyszínen tapasztaltak alapján körülbelül négyszáz érdeklődő fordult meg az Egyetem utcai főépületben december 12-én, az SZTE BTK nyílt napján. A vizsgaidőszak első napján szakos kiállítással, felvételi tájékoztatóval, miniórákkal, nyereményjátékkal és épülettúrával készültek a szervezők. A nyílt nap célja az volt, hogy az érdeklődő, főleg középiskolás diákok, első kézből kaphassanak tájékoztatást a karon folyó képzésekről, valamint hogy a miniórákon keresztül megtapasztalhassák a valódi egyetemista létet. Az SZTE BTK 2023. január 28-án ismét nyílt napot tart azoknak, akik a decemberi programon nem tudtak részt venni.

2022. december 13.

Az SZTE BTK az oktatói kiválóság alapján az ország legjobb bölcsészkara, egyben az SZTE legjobb kara a HVG értékelése szerint, a Round University Ranking (RUR) bölcsészettudományi listája alapján pedig az SZTE Magyarország legjobb egyeteme. A HVG és a RUR értékelései évről évre referenciaként szolgálnak mind az intézmények teljesítményének minősítéséhez, mind pedig a felsőoktatásba készülők döntéséhez.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.