Megérkezett a tavasz és a SzemeSZTEr márciusi adása

A tavaszt megújult főcímmel köszönti a SzemeSZTEr. Az SZTE BTK televíziós magazinjának a kűlcsine változott, de a tartalma változatlan maradt: minden belefér, ami kötődik Szegedhez, az egyetemhez és elsősorban a Bölcsészettudományi Karhoz. Így megmutatjuk, miért írtak petíciót és demonstráltak a hallgatók a Petőfi épület felújításáért, ott voltunka Reök Palotában egy formabontó színházi előadáson, megnéztük a HÖK szervezte kreatív estet és megmutatjuk, mit sportol az, aki a ninjutsut űzi. Tálas Péter Csongor pedig elvarászol bennünket.

A SzemeSZTEr városunkban a Szeged TV-ben látható március 16-án, szerdán 18.30-tól és 21.30-tól, március 18-án, pénteken 22.30-tól, március 19-én, szombaton 19.30-tól, március 20-án, vasárnap 8.00-tól és március 22-én kedden 20.00-től, de megnézhetik az adást a Youtube-on vagy éppen Veszprémben, Kecskeméten, Baján, Szabadkán, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és a Globo Tv-én keresztül 50 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen is.


A műsort ajánlja a szerkesztő: Bartus Bella és a műsorvezetők: Juhász Krisztina és Sinka Hédi, kommunikáció szakos hallgatók.



Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.