kiemelt_QS_rangsor

Hét tudományágban is a világ elit egyetemi között az SZTE

42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.

2016. március 22-én nyilvánosságra hozták a brit QS legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait. Az öt tudományterületi – bölcsészettudományi, műszaki, orvos- és egészségtudományi, társadalomtudományi, természettudományi – lista összeállításához több mint 4200 intézményt értékeltek, melyből a legjobb 945-öt rangsorolták. A QS az öt képzési terület 42 oktatási programját vizsgálta. A rangsorok elkészítéséhez az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, valamint a tudományos munkák idézettségét vették figyelembe. A Szegedi Tudományegyetem képzései három tudományterületi listán is helyet kaptak.

 

Az SZTE Bölcsészettudományi Karán folyó nyelvészeti képzés a 151-200. helyen végzett, a modern nyelvi képzések listáján a 201-250., az angol nyelv és irodalom területén a 251-300. az SZTE.

 

A szegedi egyetem az élettudományokhoz kapcsolódó képzések listáján is jeleskedik: a szegedi gyógyszerészképzés a 151-200., az orvosképzés a 251-300. helyen szerepel.

 

Megtartotta korábbi pozícióját a biológiaképzések és a kémia szakok rangsorán a Szegedi Tudományegyetem: 2016-ban mindkét tudományág a 301-350. helyen végzett.


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)