Osztatlan tanárképzés – íme a pályaalkalmassági vizsgálatok időpontjai

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében. Az SZTE Természettudományi és Informatikai, Bölcsészettudományi, Zeneművészeti Kara, valamint Juhász Gyula Pedagógusképző Kara meghirdette a vizsgálatok időpontjait.

Az első helyen a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanár szakára jelentkezők alkalmassági vizsgájának időpontjairól az érintettek névre szólóan, e-mailben is kapnak értesítést.

 

A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás. A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is. Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, a 15-20 perces beszélgetésen az értékelő háromfős bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésben részt vevő szakemberei alkotják.

 

Amennyiben a felvételiző több fajta tanárképzésre, szakpáros képzésre, illetve több intézménybe jelentkezik, elegendő az első, általa megjelölt felsőoktatási intézményben részt venni az alkalmassági vizsgán, amelynek az eredményét minden jelentkezési helyén elfogadják. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas” vagy „nem alkalmas” lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.

 

Íme az időpontok:

 

Természettudományi és Informatikai Kar

időpont: 2013. május 22-23. szerda-csütörtök 9.00-15.00

helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Bölcsészettudományi Kar

időpont: 2013. május 22-23. szerda-csütörtök 9.00-15.00

helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar


2013.07.02.

rajz és vizuáliskultúra-tanár,
ének-zene tanár,
testnevelő tanár

2013.07.03.

technika életvitel és gyakorlat tanár,
német nemzetiségi német nyelv és kultúra tanár

2013.07.06.

rajz és vizuáliskultúra-tanár

A vizsgák pontos kezdési időpontja és helyszíne a behívó levélen szerepel.

(Ének-zene, rajz és vizuáliskultúra és testnevelő tanár szakokra történt jelentkezések esetében a gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat ugyanazon a napon kerül lebonyolításra.)

 

Zeneművészeti Kar

időpont: 2013.júnus 29. – július 10.

helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt.79-81.

A gyakorlati vizsgát és a pályaalkalmassági vizsgálatot egy időpontban – a fent jelzett időpontban – bonyolítják le, melyről e-mailben kapnak értesítést az arra jelentkezők.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.