tudom

A tudomány úttörő magyar nőiről született könyv oktatóink szerkesztése alatt

Karunk két oktatójának, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna főszerkesztői munkájából született meg a Pioneer Hungarian Women in Science and Education című kötet, amely az 1945 előtt született, a tudományos kutatás és oktatás területén jelentős eredményeket elért nők életútjának és pályaívének bemutatására vállalkozik. Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent könyvet a Magyar Tudományos Akadémia 195. rendes közgyűléséhez kapcsolódóan május 5-én, 14 órától mutatják be Budapesten, az MTA Székház Kistermében.

A tíz fejezet az orvostudomány, a biológia, a botanika, az ásványtan, a csillagászat, a matematika, a régészet, a pedagógia, a művészetfilozófia és a zenetudomány diszciplínáiban úttörő szerepet játszó jeles elsők portréját vázolja fel.


KEP_A_KONYROL


Az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága által szervezett eseményen a kötetet a szerkesztők, valamint a szerzők közül Pukánszky Béla, Kéri Katalin, Bruckner Éva, Varga Andrea, Kocic-Zámbó Larisa és Dalos Anna mutatják be. A beszélgetést Bollobás Enikő, a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság elnöke vezeti.


A kapcsolódó szóróanyag megtekinthető és letölthető itt.


A rendezvény jelenléti és online formában is követhető. Az utóbbihoz szükséges csatlakozási adatok itt érhetők el:

Zoom csatlakozási lehetőség:

https://us02web.zoom.us/j/85880810212?pwd=ZjZPeFpUTVBabnh4UFZxSXNjVzgzUT09

Meeting ID: 858 8081 0212

Passcode: 827173


A könyvbemutatón megjelent vendégek tiszteletpéldányokat kapnak.

A kötet hamarosan megrendelhető lesz az Akadémiai Kiadó oldalán!


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)