Ókori nyelvek és kultúrák (klasszika-filológia); latin nyelv és kultúra tanára

Hol van a vége a világnak?

 

Időpont: 12:00-12:20

Terem: Latin szeminárium (III. emelet, a lifttől balra)

Előadó: Dr. Gellérfi Gergő

 

A rómaiak óriási távolságokat jártak be, és rendszerint meg is hódították, ahová eljutottak, de hatalmas birodalmuk a teljes földfelszín 4%-át sem érte el. Vajon mit gondoltak, meddig juthatnak el?

 

Kódexek vizsgálata citromlé nélkül

 

Időpont: 12:30-12:50

Terem: Latin szeminárium (III. emelet, a lifttől balra)

Előadó: Havas-Kovács Dominika

 

A kódexek vizsgálatának tudományát kodikológiának hívják. Számos módszer létezik arra, hogyan vizsgálhatjuk a kéziratos könyveket. Ebben az előadásban citromlé nélkül fogjuk bemutatni, hogyan kell hozzáfogni egy több mint 600 éves kódex feltérképezéséhez.

 

Szemérmetlen istennő? Női akt a görög művészetben

 

Időpont: 13:00-13:20

Terem: Latin szeminárium (III. emelet, a lifttől balra)

Előadó: Hajdú Attila

 

A görög művészet az európai képzőművészetek fundamentuma. Az előadás a Kr. e. 4. századi athéni szobrász, Praxitelés Aphrodité szobrára és annak utóéletére fókuszál.

 

 

Tudj meg többet a szervező tanszékről/intézetről és a szak(ok)ról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!