Kommunikáció- és médiatudomány BA; kommunikáció- és médiatudomány MA

Sajtókommunikációs és storytelling: hogyan kerüljünk be a hírekbe?

 

Időpont: 12:00-12:20

Terem: Kari Konferenciaterem

Előadó: Hegedűs Anita

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: public relations

 

A storytelling, azaz történetmesélés egy olyan titkos fegyver, mely a PR-szakember eszköztárának fontos része. A sajtókommunikációban is kiemelt szerepet játszik: egy-egy izgalmas történettel tudunk „áttörni a falon” és bekerülni a hírekbe. Az előadásban a storytelling alapjait ismerhetitek meg izgalmas, sajtókommunikációs szempontból.

 

Tényleg vonuljunk ki a digitális terekből? A fiatalok és a digitalizáció a kultúrakutatás szemszögéből

 

Időpont: 12:30-12:50

Terem: Kari Konferenciaterem

Előadó: Rudisch Ferenc

 

A közösségimédia-platformokhoz való társadalmi viszonyulás az elmúlt évtizedben jelentős különbségeket mutatott. A negatív hozadékok felismerése után a kezdeti hurráoptimizmust az évtized végére az általános pesszimizmus váltotta fel. De miről szól valójában ez a dinamika? Hogyan gondolkodik erről a médiatudomány? És vajon tényleg töröljük-e a profiljainkat?

 

Ott vagyok és nem - AR/VR a turizmusban

 

Időpont: 13:00-13:20

Terem: Kari Konferenciaterem

Előadó: Illés Réka

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: médiainformatika

 

A ma turistája bejárhatja a világot a foteljéből. De ha "tapintható" élményre vágyik, a virtualitás helyben is kiegészítheti a tapasztalásait. A kiterjesztett valóság és virtuális valóság új eszközt ad a desztinációknak, a múlt, jelen és jövő egyszerre jelenhet meg. Hogyan használhatjuk marketingre az AR/VR technológiákat, hogyan profitálhat belőlük a turista és a turizmus?

 

 

Tudj meg többet a szervező tanszékről/intézetről és a szak(ok)ról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!