Újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; olasz nyelv és kultúra tanára; fordító és tolmács specializáció

Érdekességek Olaszországról és az olasz kultúráról

 

Időpont: 12:00-12:20

Terem: II. sz. tolmácsterem

Előadó: Dr. Sermann Eszter

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; olasz nyelv és kultúra tanára

 

Ha olaszul tanulsz, terveid vannak az olasszal, vagy még csak fontolgatod, hogy megtanulod ezt a nyelvet, bizonyára nemcsak maga a nyelv érdekel, hanem vonzónak találod Olaszország kultúráját, földrajzát, művészetét, és esetleg már jártál is Olaszországban. A játékos miniórán tesztelheted és bővítheted a tudásodat Olaszországról és az olasz kultúráról, valamint megtudhatod, mit tanulnak az egyetemen az olasz szakosok.

 

Mihez ért(sen) a fordító és a tolmács?

 

Időpont: 12:30-12:50

Terem: II. sz. tolmácsterem

Előadó: Dr. Sermann Eszter

Ismerd meg jobban ezen az órán keresztül a következő specializációkat/szakokat: újlatin nyelvek és kultúrák BA: olasz szakirány; fordító és tolmács specializáció

 

A fordító és a tolmács két rokon szakma, hiszen mind a fordító, mind pedig a tolmács nyelvi közvetítői szerepet tölt be, ám a gyakorlatban a kétféle tevékenység merőben eltérő készségeket és kompetenciákat igényel. Mit tud a tolmács?

Mihez ért a fordító? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. (A miniórára azokat is szeretettel várjuk, akik nem tanulják az olasz nyelvet.)

 

 

Tudj meg többet a szervező tanszékről/intézetről és a szak(ok)ról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!