A magyar „férfiuralom” terepei és határai

A „férfiuralom” felforgatásának, átalakításának, megszüntetésének lehetőségeit és korlátait kívánja megvitatni a feminista kutatás és mozgalmak eredményeire és tanulságaira támaszkodva a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szeptember 21-én kezdődő konferencia.

A szimbolikus és fizikai erőszaknak, a magyar „férfiuralomnak” és térnyerésnek sajátos formáit és intézményeit mutatja be a szeptember 21-én kezdődő, 22-én záruló konferencia. Az SZTE BTK Egyetem utcai épületének kari tanácstermében pénteken 14 óra után „a szituációba ágyazott tudás jegyében” olyan hiánypótló előadások hangzanak el, amelyek „nemcsak kijelölik, de ki is kezdik ennek a férfiuralomnak a terjedelmét és (stigmatizáló) korlátait a különböző társadalmi intézményekben és kulturális reprezentációkban” – olvasható a rendezvény ajánlójában.

A 8. gender konferenciát az SZTE Társadalmi Nemek Tudománya Kutatócsoportja, az Angol-Amerikai Intézet szervezi.

További információ a csatolt Meghívón, a teljes program pedig a http://primus.arts.u-szeged.hu/ieas/gender/conf/nyim8.html honlapon található.

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)