allasborze2013

Ismét Őszi Állásbörze és Mesterképzések Nyílt Napja az SZTE-n

Az SZTE Karrier Iroda újra megrendezi az SZTE Állásbörzét és a Szolgáltatók Börzéjét, az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat, valamint az SZTE Mesterképzések Nyílt Napját.

Október 14-én és 15-én (hétfőn-kedden) az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokon elsősorban a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit és friss diplomásait várják a szervezők. Az ingyenes programban – melyre október 10-e (csütörtök) 20 óráig lehet regisztrálni – egyebek mellett gyakorlati foglalkozások, CV-élesítés, nyílt interjú, személyre szabott próbainterjú szerepel, frissen végzettek számolnak be álláskeresési tapasztalataikról és praktikáikról. Neves szakemberek tartanak előadásokat például az álláskeresési interjúkkal, a testbeszéddel, a munkahelyi protokollal kapcsolatban, de a vállalkozóvá válás lépéseit is megismerhetjük.

 

Az állásbörze előtti napon, október 14-én gyakorlatias foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, melynek során szakmai szemmel véleményezik az önéletrajzokat, mielőtt leadnák azokat a cégek standjainál. A bátor jelentkezők megfigyelőként lehetnek jelen egy nyílt állásinterjún, és tesztek segítségével felderíthetik, hogy állnak az önismerettel, miként dolgoznak csapatban, hogyan kezelik a konfliktusokat. Az állásbörze napján pedig változatos témájú előadások közül csemegézhetnek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében a munkaerőpiacra való hangolódás jegyében!

 

Részletek és regisztrációs lap az alábbi linken

 

A IX. SZTE Őszi Állásbörzére, a IV. Szolgáltatók Börzéjére és az V. SZTE Mesterképzések Nyílt Napjára október 15-én (kedden) 9 és 17 óra között kerül sor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában. Az eseményt 9 órakor Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg.

 

Az SZTE Őszi Állásbörze legfőbb célja a hallgatók és a kiállító cégek közötti kapcsolat kialakítása. A fiatalok közvetlenül is találkozhatnak potenciális munkaadóikkal, személyesen tehetik fel kérdéseiket a megjelent cégek standjainál, informálódhatnak az aktuális álláslehetőségekről, nyitott pozíciókról, illetve le is adhatják önéletrajzaikat, motivációs leveleiket. Helyi, regionális és országos vállalatokkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. A Szolgáltatók Börzéje abban segít, hogy kapcsolatba léphessenek olyan cégekkel, amelyek a hallgatók karrierjét kisebb vagy nagyobb mértékben segítő szolgáltatásokat/termékeket kínálnak (nyelviskolák, autósiskolák, tanfolyamok szervezésével foglalkozó cégek, diákmunka-közvetítők, szakképzéseket kínáló szervezetek stb.).

 

A rendezvényen az SZTE mesterképzést biztosító nyolc fakultása (Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudomány, Egészségtudományi és Szociális Képzési, Gazdaságtudományi, Juhász Gyula Pedagógusképző, Mérnöki, Természettudományi és Informatikai, illetve Zeneművészeti Kar) is képviselteti magát, bemutatva 148 szakot felölelő mesterképzési kínálatát, tájékoztatva az érdeklődőket a jelentkezés feltételeiről is. A nap programját többek között életvezetési, karrier-, pályaorientációs és grafológiai tanácsadás, karrierjósda is színesíti az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Karrier Iroda, illetve a Dél-alföldi Grafológiai Centrum jóvoltából.

 

A kiállító cégek listája, a részletes program és egyéb hasznos információk: http://www.sztekarrier.hu/hu/allasborze/szte_oszi_allasborze

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.