Szegedi kommunikációs szakos hallgató sikere a 19. Országos Diákfilmszemlén

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció BA szakán végzett Szabados Gabriella, akinek MegMentők című szakdolgozati filmje lett a Diákfilmszemle fiatal filmes kategóriájában a legjobb dokumentumfilm.

 

Szabados Gabriella alkotása a szegedi mentők életét mutatja meg egy mentőautó stábjának egy napján keresztül. Mentőorvos, mentőápoló és a gépkocsivezető dolgozik azért, hogy az élet ne vesszen el, ők a Megmentők.

Az Országos Diákfilmszemlét a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a POLIFILM Műhely Alapítvány filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére rendezte meg augusztus 21-26. között Budapesten. Idén öt kategóriában – Általános iskolás, Középiskolás, Fiatal filmes, Szignál film pályázat, Műemlék és ember pozitív viszony kategóriában várták a nevezéseket. Az egyetemisták a fiatal filmes kategóriában mérettetek meg.

A zsűri az általános és középiskolás, valamint a fiatal filmes alkotók összesen mintegy 1500 percnyi alkotásából válogatta ki a 33 legjobb művet. Szabados Gabriella filmjén kívül még két szegedi hallgató alkotása is bekerült a 33 legjobb közé: Fehér Dániel Az alulírott felülír Makaji Máté portré és Gyepes Mónika Teljes világosságot! Film a szegedi szabadkőművesekről. Mindhárom alkotás az SZTE BTK kommunikáció- és médiatudományi BA képzésének elektronikus média szakirányos képzését lezáró vizsgafilmként készült 2012-ben, mindhárom film témavezetője Klucsik Edit televíziós szakirányvezető volt.

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.