Már csak néhány napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

2014. február 15-én, szombaton éjfélig lehet jelentkezni a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek eddig kell véglegesíteni a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, vagy postára adni a papíralapú nyomtatványt. A jelentkezés hitelesítésre február 23-ig lesz lehetőség.

A továbbtanulás előtt állók jelentkezésüket elsősorban a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül nyújthatják be legkésőbb 2014. február 15. éjfélig. Eddig a határidőig a felvételizőknek az adatrögzítéssel, a választott intézmények és szakok megjelölésével, valamint a már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével kell végezni, illetve eddig kell befizetni a jelentkezéssel járó eljárási díjat is. Akik nem az e-felvételi rendszerén keresztül jelentkeznek, hanem papíralapú nyomtatványon, azok a jelentkezési lapokat az Educatio Nonprofit Kft.-nél, az Emberi Erőforrások Minisztériuma központi ügyfélszolgálatán, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei tankerületi és Budapest kerületi igazgatóságain szerezhetik be. Aki ezt a módot választja, annak a kitöltött és aláírt nyomtatványt legkésőbb 2014. február 15-én éjfélig kell postára adnia. Ezt követően február 23-ig kell hitelesíteni a jelentkezéseket vagy az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával, melyet az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. címre kell elküldeni.

 

A Szegedi Tudományegyetem az idei felvételi eljárás során is számos módon tájékoztatta és segítette a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket. Az SZTE 2013 novemberétől folyamatosan tartotta a középiskolásoknak, szülőknek, pedagógusoknak szóló tájékoztató programjait. A felvételi roadshow-t 2013. november 21-én az összegyetemi nyílt nap nyitotta meg, majd a kihelyezett egyetemi nyílt napok közül 2013 novemberében – nagy érdeklődés mellett – megtartották a gyulai, a makói, a csongrádi, a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a szolnoki, a kecskeméti, az orosházi, a békéscsabai, a szentesi, a hódmezővásárhelyi, a kalocsai, a bajai, a ceglédi rendezvényt. Decemberben a budapesti Petrik Lajos Szakközépiskola Útkereső információs napján mutatkozott be az SZTE, az év végén pedig a mezőtúri pályaválasztási kiállításon szerepelt a Tisza-parti universitas. A 2014. január 16–18. között megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is nagy sikerrel mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem, majd szintén januárban Zenta és Szabadka magyar nyelvű oktatási intézményeibe látogatott el az universitas képzési kínálatát fölvonultató kiállítás.

 

A Diákhitel Központ szervezésében február 6-án a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 70 perces szülői értekezletet szerveztek szülőknek és pályaválasztás előtt álló diákoknak, ahol a résztvevők szakemberek segítségével kaptak eligazítást a továbbtanulással kapcsolatos információkról. A szülői értekezleteken a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a különböző ösztöndíjprogramokba nyertek betekintést az érdeklődők, emellett megismerkedtek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódtak a felsőoktatás finanszírozási lehetőségeiről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

 

Az SZTE 2014. február 8-án tartotta hagyományos nyílt napját, ahol a felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhattak az érdeklődők. A szegedi egyetem képzéseit bemutató nyílt napon az universitas vezetői „szülői értekezletet” is tartottak, ahol friss információkkal segítették a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában. A központi nyílt nap mellett a Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara folyamatosan kari nyílt napokkal várta az érdeklődőket, ahol az adott egyetemi egységet, az ottani képzési kínálatot mutatták be.

 

A www.u-szeged.hu munkatársai folyamatosan beszámoltak a tovább tanulás előtt állókat érintő aktuális információkról, az idén várható pontszámokról és követelményekről, a képzési díjak alakulásáról, arról, hogy miért is érdemes a Szegedi Tudományegyetem továbbtanulni. A felvételizőknek szóló cikksorozatból hasznos információkat tudhattak meg nemcsak a magyarországi, de a határon túli jelentkezők is. A felvételizőknek szóló tájékoztatóból kiderült, hogy milyen sportolási, szállás-, és idegennyelv-tanulási lehetőségek közül választhatnak az SZTE felvételt nyert hallgatók. Portálunk beszámolt arról, hogy a tavalyi évhez képest hogyan változott az állami ösztöndíjas helyek száma az SZTE-n, illetve, hogy milyen támogatási, ösztöndíj-lehetőségekkel számolhatnak azokra a hallgatók, akik államilag támogatott vagy önköltséges képzésre jutnak be. A tájékoztató sorozatból a pályaválasztás előtt álló diákok megtudhatták, hogy milyen diákmunka-lehetőségek közül válogathatnak Szegeden, és hogy milyen kulturális programokkal, szórakozási lehetőségekkel várja az SZTE és Szeged város az ide érkező fiatalokat, valamint, hogy milyen lehetőségeket rejt egy SZTE-s diákigazolvány.

 

A felvételi eljárással kapcsolatos friss információk itt elérhetőek:

 

Korábban írtuk:

 

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Támogatások államilag finanszírozott hallgatóknak

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákkedvezmények Szegeden

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Támogatások az önköltséges hallgatóknak

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Nőtt az állami ösztöndíjas helyek száma

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Színház, fesztiválok és egyetemi bulik

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Képzési díjak 2014-ben

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákmunka-lehetőségek Szegeden

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? A kollégiumoktól az albérletekig

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Sportolj az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tudnivalók határon túli jelentkezőknek

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Pontok és határok 2014-ben

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.