okf-2013

Felnőttkorba lép az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

Október 1-jétől november 7-éig közel 250 kulturális csemegével várja az érdeklődőket az egyetem népszerű és közkedvelt őszi seregszemléje.

„Kétféle egyetemi hallgatónak fontos a művészeti tevékenység: annak, aki művészettel foglalkozik,

és annak, aki nem. Az SZTE kulturális fesztiválja azért kihagyhatatlan program az egyiknek,

mert a művészethez kötődik az életpályája, és azért fontos esemény a másiknak, mert az

élete teljesebbé tételéhez hozzátartozik a művészet” – ezekkel a gondolatokkal ajánlja az SZTE polgárai és a város érdeklődő közönsége figyelmébe az immár hagyományos Őszi Kulturális Fesztivált az egyetem rektora, Szabó Gábor akadémikus.

 

Az SZTE Kulturális Iroda által szervezett programsorozat 2013-ban felnőttkorba lép, ugyanis most 18 éves. A mennyiségi növekedés szemmel látható: a rendezvénykínálat idén a leggazdagabb: közel

250 kulturális csemege közül lehet szemezgetni. „E 18 éves 'ifjú' szellemi gyarapodása is szembetűnő a fesztivál műfaji és tematikai gazdagsága alapján” – fogalmaz Szabó Gábor. Nem véletlen a rektori kijelentés, hiszen a színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal tarkított

egyetemi kulturális fesztivál konferenciával, zenével, irodalommal, filmmel, képzőművészettel

kötődik a Weöres-centenáriumhoz, emlékezik meg Weöres Sándor költő születésének századi évfordulójáról. Neves és ismert művészekből nem lesz hiány a seregszemlén, de ugyanígy bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges egyetemi polgárok és az universitashoz kötődő művészeti csoportok is bemutatkoznak az SZTE 18. Őszi Kulturális Fesztiválján.

 

A fesztivál hivatalosan október 1-jétől november 7-éig tart, de az első kapcsolódó rendezvényre már szeptember 28-án ellátogathatunk, amikor is a Dugonics téri Millenniumi Klubban megnyitják A kaTARzis című vándorkiállítást. A megnyitóra október 1-jén 18 órai kezdettel kerül sor az SZTE Rektori Hivatal Átriumában, ahol Vadász Sándor és Vadász Anna fotótárlatát ajánlja a közönség figyelmébe Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője Pavlovits Dávid gitárművész közreműködése mellett. Köszöntőt mond: Szabó Gábor rektor.

 

A 18. Őszi Kulturális Fesztivál fővédnökei egyébként Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere. Védnökök: Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes, Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes, Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere, illetve Varró András tudományos és innovációs rektorhelyettes.

 

A fesztivál weboldala a http://www2.u-szeged.hu/okf/ címen érhető el.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.