borito

Európa-bajnoki ezüstérmes az SZTE hallgatója

Kónya Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója ezüstérmet nyert a magyar női váltó tagjaként a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán!

A Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női váltó versenyszámában Kónya Zsófia, az SZTE hallgatója Bácskai Sára, Jászapáti Petra, valamint Sziliczei-Német Rebeka társaságában állhatott a dobogó második fokára. Az SZTE bölcsész hallgatója és a nemzeti csapat tagjai Hollandia mögött, Olaszországot megelőzve zárta a döntőt.


szte_konya_zsofia_noi_valto_450x330


A lengyelországi kontinensbajnokságon szenzációs eredmények születtek a váltó ezüst mellett is. Kónya Zsófia klubját a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Somodi Maja és Jászapáti Petra képviselte a válogatottban. Utóbbi egyéniben bronzérmet szerzett.


olimpiai_erem_es_nobel_dij_450x330


Kónya Zsófia vegyes váltóban és az egyéni versenyszámokban is rajthoz állt az ISU Short Track Európa-bajnokságon, 500 méteren 22., 1000 méteren 15., a vegyes váltóval pedig az olimpiai pontszerző, 5. helyen végzett.


A BTK hallgatójával korábban a téli olimpián szerzett bronzérem kapcsán készült interjú a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék KommCast című rádióműsorába. A beszélgetés ide kattintva elérhető.


Hallgatónknak és a magyar csapatnak gratulálunk!Forrás: Lévai Ferenc/SZTE

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!