Szegedi kutató is elnyerte a párizsi ösztöndíjat

A 77 nyertes között 7 magyar, közte a Szegedi Tudományegyetem Francia Tanszékének adjunktusa, Balázs Péter is elnyerte Párizs város kutatói ösztöndíját.

 

Az világ egyik legrangosabb kutatói ösztöndíja, a Párizs városa által alapított Bourse de la Ville de Paris idei nyertesei között igazi „magyar légió” is található. A világ szinte minden országából benyújtott több száz pályázat elbírálása után hét magyar tudós részesült a párizsi kutatóúttal járó elismerésben, köztük Balázs Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Francia Tanszékének adjunktusa. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar oktatója úgy véli, hogy pályázatának sikerében - egyéni teljesítménye mellett - döntő szerepet játszott a szegedi és párizsi tudományos műhelyek közti intenzív kapcsolat, illetve a Szegedi Tudományegyetem, mint tudáspiaci márkanév által biztosított minőségi garancia."

Párizs városának kutatási ösztöndíját idén 77 tudós nyerte el, köztük a 7 magyar között egyetemi és akadémiai kutatókat találni.

További információ:

http://www.paris.fr/pro/chercheurs/2d3es-appels-a-projets/research-in-paris-programme-d-accueil-des-chercheurs-etrangers/rub_9587_stand_67619_port_23607

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.