honlap_kezdo

Együtt a legjobbak – diákköri „bajnokok” konferenciája

Rendhagyó konferenciát rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen. A legutóbbi, XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) győztesei, a legkiválóbb szegedi – orvos-, vegyész-, jogász-, közgazdász-, pszichológus- hallgatói tartanak előadásokat szeptember 16-án, 10 órától az SZTE Rektori Hivatalának aulájában.

Milyen hatással vannak ránk az online szerepjátékok? Hogyan alkalmazható a kapcsolati marketing a kis- és középvállalkozások körében? Hol érhető tetten az aranymetszés a fogászatban? Növényi kivonattal kezelt allergiás tünetek, a testmozgás hatása a változókorban, vagy az eszterházai marionett-operajátszás – csak néhány téma az előadók kutatási területeiből.

Az OTDK számos területen a legnagyobb felsőoktatási megmérettetés a hallgatók számára, amelyen bemutathatják kutatási területeiket, és szakmai bizottság előtt védhetik meg tudományos eredményeiket. A szegedi konferencia célja, hogy a szegedi egyetem OTDK-győzteseinek rendkívüli teljesítményét ne csak kari, hanem egyetemi szinten is meg-, illetve elismerjék. Az universitas minden karának egy kiváló eredményt elért hallgatója mutatja be 15 perces előadás keretében a dolgozatát. Emellett a konferencia keretében helyezik el az SZTE összes OTDK-n díjazott hallgatóját felvonultató tablót is.

Bartók Béla Cantata Profanajából kölcsönözték a szervezők a konferencia címét: „Csak tiszta forrásból”. A tudomány, a tudományos eredmények gyakran kevés visszhangot kapnak a médiában, pedig sok tehetséges fiatal munkálkodik fáradhatatlanul azon, hogy kutatási területén a legjobbat nyújthassa. A konferencia felmutatja azt az értéket, amelyet a legkiválóbb hallgatók tevékenysége képvisel – összegez Görög Márta alprojektvezető.

A konferencia programja pdf formátumban innen letölthető


A konferencia a TÁMOP 4.2.3-08/1-2009-0015 azonosítószámú, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt keretében valósul meg.


 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)