Hírek a középpontban – az SZTEtv Híradójának szeptemberi ajánlója

Véradás, genderkonferencia és az egyetem helye a QS World Ranking listáján: 2014. szeptemberben is számos eseményről tudósított az SZTEtv Híradó.

Az SZTEtv Híradója friss, érdekes és hallgatóközpontú műsorokkal várja mindazokat, akik érdeklődnek az egyetemen történt események iránt. 2014 szeptembere sem múlt el meghatározó események nélkül, melyekről a híradó stábja be is számolt. A hónap egyik kiemelt híre, hogy az SZTE ebben az évben is kiveszi a részét a Magyar Vöröskereszt véradási programjából. Tudvalevő ugyanis, hogy tavaly a Szegedi Tudományegyetem nyerte meg a mozgalom által meghirdetett véradási versenyt. Ebben valószínűleg a hallgatók nagylelkűségén túl az is közrejátszhatott, hogy a helyszínül szolgáló TIK igen motiválóan hat az emberekre. A Tanulmányi és Informatikai Informatikai Központ így 2014-ben is várja a segítőkész hallgatókat az időközönként megrendezett véradásokon. Ha ön is kíváncsi, miként is folyik a véradás a TIK-ben, nézze meg a videót!

https://www.youtube.com/watch?v=fVfy6ebFoCo&list=UUNe01Y1wdcmd0j6qyHy5sEg

 

Szeptember további hírei közt szerepel, hogy a felsőoktatási intézményeket rangsoroló QS World Rankings listáján a Szegedi Tudományegyetem ismét előkelő helyet ért el. A jó hírt Pál József professzor, nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes hozta nyilvánosságra, elmondva, hogy az SZTE-t a közép-európai mezőnyben a kilencediknek minősítették. Ennek jelentőségéről lehet hallani videóban.

https://www.youtube.com/watch?v=vR5aEfrXnQY&list=UUNe01Y1wdcmd0j6qyHy5sEg

 

A nyelv, ideológia és média igen komolyan összefügg. Nem csoda hát, hogy tízedik alkalommal szerveznek ebben a tematikában konferenciát a Bölcsészettudományi Karon. Idén a középpontban a feminista kutatás és oktatás került a középpontba. Felkeltette az érdeklődését ez a konferencia? Tekintse meg akkor az összefoglaló tudósítást!

https://www.youtube.com/watch?v=V562BGArkjg&list=UUNe01Y1wdcmd0j6qyHy5sEg


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.