Eötvös-koszorút kapott Makk Ferenc

Kimagasló kutatói teljesítményeket díjaztak a magyar tudomány ünnepének nyitórendezvényén: heten, közöttük Makk Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem professzora is átvehette a kiemelkedő tudományos életmű elismerésére szolgáló Eötvös József-koszorút.

Kimagasló kutatói teljesítményeket díjaztak a magyar tudomány ünnepének november 5-i nyitórendezvényén az Magyar Tudományos Akadémia székházában: heten, közöttük Makk Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem professzora is átvehette a kiemelkedő tudományos életmű elismerésére szolgáló Eötvös József-koszorút Pálinkás Józseftől, az MTA elnökétől.


Makk Ferencet, a történelemtudomány doktorát, az SZTE BTK Történeti Segédtudományok Tanszékének egyetemi tanárát az Árpád-kori magyar-bizánci kapcsolatok, illetve a magyar külpolitika történetének kutatásában elért eredményeiért ismerték el.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.