szte_tik

Interaktív pontkalkulátorral és még megszerezhető pluszpontokkal segíti az SZTE az idén is kiemelkedő számú jelentkezőjét a felvételi eljárásban

Az Oktatási Hivatal adatai szerint idén 8395-en jelölték meg első helyen az SZTE-t. Az agrár, az orvos- és egészségügyi, a műszaki és pedagógusképzési területekre jelentkezők száma jelentősen emelkedett.

Közzétette az Oktatási Hivatal a felvételizők adatait. Az adatokból kiderül, hogy 2024-ben 32842-en, ebből 8395-en első helyen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetem képzéseire. Ezzel az SZTE a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény, amely nemzetközi rangsorokban jegyzett képzéseket kínál, és a felsőoktatásban meghatározó QS rangsor szerint évek óta a legjobb magyar egyetem.


A legtöbben, 7153-an a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart választották. Népszerű a jelentkezők körében a Természettudományi és Informatikai Kar, ide 5537-en jelentkeztek. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon 4316-an szeretnének tanulni. A meghirdetett 348 szak közül a legnépszerűbb a pszichológia, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és az általános orvos képzés.


A felvételi eljárás soron következő lépése az egyetemeké, melynek során elektronikus hírlevélben felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, és folyamatosan tájékoztatják őket a tudnivalókról.


A jelentkezők az interaktív pontkalkulator.szte.hu oldalon tanulmányi és érettségi eredményeik alapján már most kiszámolhatják várható pontjaikat. A pontgyűjtéshez a következő hónapokban az SZTE minden jelentkezőjének ajánlja, hogy ingyenesen végezze el a Coursera for SZTE programon belül a Tanulás tanulása kurzusunkat.


A program részleteiről az egyetem felvételizőknek szóló oldalán találhatnak részletes információkat.


A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és ugyaneddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, amelyek kihirdetését Szegeden idén is a Pont ott partival várják.Forrás: u-szeged.hu

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók. Idén rekordszámú jelentkezés érkezett: az egyetem karairól 52 egyetemista mérettette meg magát. A meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek. A díjazottak április 12-én, az Egyetemi Tavasz megnyitóján vették át okleveleiket és pénzjutalmaikat.