borito

Elhunyt Csapó Benő

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, becsülték és szerették, hogy Csapó Benő professzor, a hazai és nemzetközi neveléstudományi kutatás és tanárképzés egyik legkiemelkedőbb képviselője 70 éves korában, 2023. június 26-án elhunyt.

Tanárok, neveléstudományi kutatás és fejlesztés területén dolgozó szakemberek, kutatók generációit indította el pályájukon. Munkássága során mind a hazai, mind a nemzetközi neveléstudományi kutatások számos területét megújította. 1976-tól a Szegedi Tudományegyetem (korábbi József Attila Tudományegyetem) oktatója, tanszékvezetője, intézetvezetője, kutatócsoportok alapítója és vezetője, doktori iskola vezető. Haláláig az MTA Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program vezetője, és a Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke. 1997-ben Széchenyi Professzori Ösztöndíjat kapott, 2015-ben Prima Primissima díjjal tüntették ki, 2016-ban Szeged, 2017-ben Szentgál díszpolgárává választották. 2019-ben megkapta Helsinki Egyetem díszdoktori címét, 2022-ben tagjai közé fogadta az International Academy of Education. Sokszínű, eredményekben rendkívül gazdag tudományos pályafutása minden kutató számára példaként szolgál.


Csapo_Beno


Gyászolják hozzátartozói, munkatársai, szerzőtársai és tanítványai. Professzor Urat a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.


Professzor Úr búcsúztatására 2023. július 21-én 14 órakor kerül sor Szegeden a Belvárosi Temetőben (6728 Szeged, Fonógyári út 21.).SZTE BTK

Neveléstudományi Intézet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!