borito

A kari előtt az egyetemi nyílt napon is találkozhatsz még velünk

A Szegedi Tudományegyetem nyílt napját 2022. november 24-én tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A nyílt nap képzési kiállításán a karok képviselőinek teheted fel kérdéseidet, valamint a különböző tájékoztató előadásokon túl a karok saját programjain is részt vehetsz: 11 és 14 órától például bölcsészkari séta is indul majd. Az egyetemi után tarts velünk a kari nyílt napunkon is, december 12-én!

Az SZTE nyílt napjának célja, hogy a felvételi előtt állók minél jobban megismerhessék a szegedi egyetem által kínált képzési lehetőségeket, ösztöndíjakat és mindazt, amit az alföldi egyetemváros nyújtani tud az ide érkező diákoknak. Az egyetemi nyílt napon 8 és 16 óra között minden karral és szolgáltató egységgel találkozhatsz majd, illetve előadásokat hallgathatsz meg többek között a felvételi eljárás menetéről, a lakhatási lehetőségekről, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről és a hallgatói programokról is.


Ezzel párhuzamosan a karok saját programokat is szerveznek. Ha érdeklődsz a BTK képzési kínálata iránt és megnéznéd azt a helyet, ahol talán a következő éveket töltöd majd, csatlakozz a bölcsészkari sétához, amelynek már a neve is árulkodó lehet:


Csontvázak, stúdiók és történelmi emlékhelyek egy helyen - Ismerd meg a szegedi bölcsészkar ikonikus épületét!


A programra az SZTE honlapján kell regisztrálnod, ahol egyben további információkat is olvashatsz a nyílt nappal kapcsolatban!


Ne feledd! Az SZTE nyílt napja után szeretettel várunk december 12-én karunk főépületébe is, ahol közelebbről is megismerheted a bölcsészkar igencsak széles képzési palettáját, oktatóit és jelenlegi hallgatóit, és egyúttal azt a légkört, ami a szegedi bölcsészkart azzá teszi, ami...


Ne maradj le róla – kövesd be már most Facebook-oldalunkat, és látogass vissza honlapunkra is!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.