borító

A belsőépítészet és a díszlettervezés lesz a II. Design-és Művészetmenedzsment Fesztivál témája

Második alkalommal szervezik meg a Szegeden egyedülálló művészeti fesztivált a bölcsészkar design- és művészetmenedzsment szakos hallgatói. A Design-és Művészetmenedzsment Fesztivál idei témája a belsőépítészet, a látványtervezés és a díszlettervezés lesz. A program, amelyben kerekasztal-beszélgetés, kiállítás és koncert is helyet kap, november 16-án, este 20 órától kezdődik a Café Radnótiban. A belépés díjmentes, de a szervezők a hely kapacitása miatt javasolják az asztalfoglalást.

A tavaszi sikeres rendezvény után a bölcsészkar design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói nagy lendülettel vágtak bele a program folytatásába. A téma akkor a divat volt – az érdeklődők Meyer Eszter-Virággal találkozhattak –, most pedig a tér esztétikája kerül a középpontba.


A fesztivált 20 órakor Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja nyitja meg, amely előtt és után Dykema Zsófia debreceni énekesnő gitárral kísért koncertjét hallgathatják meg a jelenlévők. Az est fő programeleme, a meghívott előadók kerekasztal-beszélgetése 20:45-től kezdődik majd, amit Kőrösi Kíra mesterszakos hallgató moderál. A meghívott vendégek között találkozhatnak az érdeklődők Galog Mártonnal, a Szegedi Nemzeti Színház díszletfestőjével és az SZTE egykori hallgatójával. A beszélgetés résztvevője továbbá Nyerges Viktória belsőépítész, látványtervező és 3D grafikus. Slárku Anett díszlet, látvány- és jelmeztervező, dramaturg, alkalmanként színész- és énekesnő szintén a beszélgetők között lesz, akárcsak Török Krisztián kurátor, kutató és kritikus, aki a Glasgow-i Egyetemen szerzett művészettörténet diplomát 2020-ban, 2022 márciusa óta pedig a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ kurátora.

 

A beszélgetést követően a DEműhely, vagyis a Debreceni Építészhallgatók Műhely kiállítás-megnyitójára kerül sor – az program teljes ideje alatt ugyanis az általuk készített épületmaketteket is megtekintheti a közönség. A fesztivál 22 órától a Zebra Zone szegedi egyetemistákból álló indie rock együttes fellépésével zárul majd.


A szervezők célja, hogy olyan színvonalas programokat nyújtsanak a szegedi és Szeged környéki közönségnek, amelyek során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kortárs design trendek világba és megismerhetik a különböző művészeti alkotások elkészülésének folyamatát. A fesztivál arra is kiváló lehetőséget teremt, hogy a résztvevők közvetlenül kapjanak információt a már sikeres művészeti vállalkozást magukénak tudó fellépőktől.


További információkért csatlakozzon a Facebook-eseményhez!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.