„Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitója

Időpont, helyszín:

2021. december 1., szerda,15.00

SZTE Klebelsberg Könyvtár, Átrium



Tisztelettel meghívjuk az „Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitójára, 2021. december 1-jén, szerdán 15.00-kor, az SZTE Klebelsberg Könyvtár átriumába (Szeged, Ady tér 10.).

Tanszékünk a szegedi egyetem centenáriumi ünnepségsorozatához csatlakozva egy kiállítással készül egyetemünk 100. születésnapjára. Az 1924-ben létrejött Archaeológiai Intézet, megalakulásától kezdve, elsődleges céljai között szerepelt, hogy a dél-alföldi régészeti kutatásokat megalapozza, irányítsa. Az intézet egykori és a jelenlegi munkatársai is jelentős szerepet játszottak/játszanak a Dél-Alföld mellett az ország különböző pontjain végzett régészeti feltárásokban, kutatásokban, topográfiai munkákban és adatbázisok elkészítésében. A tárlat, melyet tanszékünk munkatársai és hallgatói rendeztek, az intézetünk/tanszékünk két világháború közötti és a jelenlegi kutatási eredményeit mutatja be.


PLAKAT_A3_02_allo_01_RGB_netre

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.