„Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitója

Időpont, helyszín:

2021. december 1., szerda,15.00

SZTE Klebelsberg Könyvtár, Átrium



Tisztelettel meghívjuk az „Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitójára, 2021. december 1-jén, szerdán 15.00-kor, az SZTE Klebelsberg Könyvtár átriumába (Szeged, Ady tér 10.).

Tanszékünk a szegedi egyetem centenáriumi ünnepségsorozatához csatlakozva egy kiállítással készül egyetemünk 100. születésnapjára. Az 1924-ben létrejött Archaeológiai Intézet, megalakulásától kezdve, elsődleges céljai között szerepelt, hogy a dél-alföldi régészeti kutatásokat megalapozza, irányítsa. Az intézet egykori és a jelenlegi munkatársai is jelentős szerepet játszottak/játszanak a Dél-Alföld mellett az ország különböző pontjain végzett régészeti feltárásokban, kutatásokban, topográfiai munkákban és adatbázisok elkészítésében. A tárlat, melyet tanszékünk munkatársai és hallgatói rendeztek, az intézetünk/tanszékünk két világháború közötti és a jelenlegi kutatási eredményeit mutatja be.


PLAKAT_A3_02_allo_01_RGB_netre

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.