Ha csütörtök, akkor irodalmi Szomszédolás

kep

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszékének régi, klasszikus, modern és kortárs magyar irodalommal foglalkozó oktatói és doktoranduszai idén ősszel is folytatják előadássorozatukat Az irodalom történeti tudománya című kurzus keretén belül. A nyilvános, nemcsak az egyetemi hallgatók számára nyitott, Szomszédolás néven futó szeminárium helyszíne a BTK Ady téri épületének VIII. terme, időpontja pedig csütörtök 16 óra.


Idén az előadások különlegessége, hogy a Tanszék oktatói és dokturanduszai nem a számukra otthonos kutatásaikról, hanem idegen témákból tartanak 50-60 perces előadásokat, melyeket minden egyes alkalommal beszélgetés követ majd. Először Hász-Fehér Katalin lép ki a klasszikus magyar irodalom területéről és beszél „A mennyország-projektről” és Emanuel Swedenborg utó(?)életéről. Őt követi Szilágyi Zsófia szeptember 21-én, aki a Szomszédok című tévésorozatot elemzi az irodalomtudomány eszközeivel. A félév során még Szilasi László, Gere Zsolt, Cserjés Katalin, Virág Zoltán, Szajbély Mihály, Bod Péter, Molnár Dávid, Ötvös Péter, Kovács Krisztina és Labádi Gergely fellépésének köszönhetően Parti Nagy Lajos, Borbély Szilárd, Rimay János, Kötter Tamás, Kerékgyártó Isván, Végel László, Jászberényi Sándor műveiről, az Új Symposion folyóiratról, magyar szerzők német fodításairól, a felvilágosodás és reformkori magyar sajtóról vagy A kőszívű ember fiai c. regény átiratairól hangzanak majd el előadások.Részletes program:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=879347545545938&set=p.879347545545938&type=3&theater

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__34_1

Az alábbiakban Dr. Újfalusi Németh Jenő nekrológját közöljük, amelyet Dr. Szász Géza, az SZTE BTK Francia Tanszékének mundkatársa fogalmazott.