allasborze_boritokep

Állásbörze 2017 – egyre nagyobb az érdeklődés a bölcsészek iránt

Rekordszámú kiállítóval és bölcsész álláshelyekkel várta a hallgatókat az SZTE Tavaszi Állásbörze. A szerdai nyitónapon a cégek képviselőinél érdeklődhetett a közönség, a hét folyamán pedig személyre szabott életrajz- és pályatervezési tanácsadással, valamint stíluskommunikációs tippekkel készültek a szervezők.

Az elmúlt években a legtöbb cég IT, szoftverfejlesztési, mérnöki és pénzügyi-számviteli területre keresett nagy szakértelemmel rendelkező munkavállalókat. Az idei állásbörzén azonban kiderült, hogy a bölcsész szakon végzett hallgatók iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, ami főként a bölcsészhallgatók kiváló nyelvi- és kulturális kompetenciájának köszönhető.


Az idei kiállításon több olyan munkaadó is jelen volt, akik germanisztika és pszichológia szakon végzett munkatársakat, valamint magas szintű nyelvtudással rendelkező fordító-tolmácsokat toboroznak, köztük a Hunnect, az IT Services Hungary, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft és a Minerva Bridge Kft. A vállalatok nem csak a tapasztalt munkaerő, hanem a frissdiplomások és gyakornokok iránt is élénk érdeklődést mutatnak - mondta el Kiss Annamária, a rendezvény főszervezője. A különböző cégek a Karrier Irodában utólag is felkereshetők.


P1010215


A Szegedre települő BP-Global Business Service Europe közel 40 olyan pozíciót kínál jelenleg, ahol bölcsészdiplomával is el lehet helyezkedni. Az olajipari nagyvállalat főleg front office területen számít a bölcsész munkavállalókra, ahol a nyelvtudás, a rátermettség és a jó kommunikációs készség a legfontosabbak. Erről az SZTE BTK januári nyílt napján Knezevics Viktor, a cég magyarországi operatív igazgatója is beszélt.


P1010206


P1010228


A megnyitó után tizenkettedik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, amelyet minden évben annak a cégnek ítélnek, amelyek kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A díjat ebben az évben Kármán László, a Monguz Információtechnológiai Kft. vezetője vehette át.


P1010221



Burkus Márti, marketing gyakornok

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.